Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

+ support: XILLAN

Jeangu Macrooy

+ support: XILLAN

  • Vrijdag 17 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 17.00 uur: Restaurant Tromp open
  • 19.00 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 17 mei 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

De carrière van Jeangu Macrooy glanst steeds harder. Hij maakt indruk met zijn persoonlijke nummers, bijzondere stembereik en altijd soulvolle sound. Vrijdag 17 mei staat Jeangu Macrooy in De Oosterpoort.

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen Bodem. Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop! Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen Bodem.

Suriname

Jeangu Macrooy groeide op in de tropische warmte van Suriname. In 2014 besloot hij te verhuizen naar Nederland om zijn muzikale carrière verder uit te bouwen. Daar ontmoette hij producer/componist Perquisite, die hem als producer hielp met zijn debuut-EP Brave Enough. Vanaf dat moment stapte Jeangu met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld: 3FM Talent, Popronde, voorprogramma’s voor o.a. Blaudzun en Selah Sue, terugkerende gast bij De Wereld Draait Door, ESNS én een nominatie voor een Edison als Beste Nieuwkomer.

High On You

Jeangu’s debuut-album High On You ontving lovende recensies. Zo zei Giel Beelen over dit album: “Ik durf te beweren dat dit dé release van het jaar is”. OOR noemde Jeangu “een debutant waar je écht enthousiast van wordt”. De Telegraaf stelde: “Je mond valt open van verbazing, bewondering en ontroering. Wát een manier om je carrière te beginnen!”

Horizon

Met zijn tweede album Horizon, die begin februari verschijnt, wil Jeangu het succes van zijn eerste album een vervolg geven. Op deze plaat is de zoekende jongen een zelfverzekerde man geworden, die gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust de wereld verkent en in de spiegel durft te kijken. “Ik wil niet in herhaling vallen”, zegt hij. “Zodra ik bij het schrijven van de songs merkte dat ik in een bepaalde werkwijze verviel, stopte ik en probeerde het op een andere manier. Ook liet ik mijn band toe in het aandragen van ideeën voor de arrangementen.” Dit heeft geresulteerd in een album met eerlijke verhalen, pop, gospel, positieve energie en natuurlijk de nodige hoeveelheid soul.

Met zijn energieke en bijzondere optredens weet Jeangu Macrooy moeiteloos een hele zaal stil of aan het dansen te krijgen.

Support: XILLAN

Singer-songwriter XILLAN liet bijna 3 jaar geleden het warme Paramaribo achter zich om net als zijn tweelingbroer Jeangu Macrooy zijn muzikale dromen na te jagen in Europa. Op het Conservatorium van Amsterdam ontmoette hij producer/drummer ZEP. Geïnspireerd door pop, R&B & hip-hop begonnen ze samen een muzikale reis. Na twee jaren schrijven en experimenteren in de studio zijn ze nu eindelijk ready om hun muziek te delen met de wereld. Intieme vocalen, persoonlijke lyrics en gewaagde beats vormen samen een sound die alleen maar kon ontstaan uit passie en zelfverzekerdheid. Als opening-act van Jeangu Macrooy delen ze voor het eerst een voorproefje van wat er allemaal gaat komen dit jaar.

Vrije sta- en een beperkt aantal zitplaatsen
Restaurant Tromp

Restaurant Tromp

Lekker eten kan ook in De Oosterpoort! Vanaf 17.00 uur ben je van harte welkom in ons restaurant Tromp. Bekijk de menukaart of reserveer een tafel via Couverts.

Jeangu Macrooy leaves a good impression with personal numbers and a special voice on his debut album ‘Brave Enough’. The young singer left Suriname in 2014 to persue his musical career in The Netherlands. In November 2015 Macrooy performed in the finals of ‘Pop Secret’; the musical talent programme of Enschede. Jeangu has a warm and powerful voice and leaves a strong impact on his audience.

His powerful and soulful track ‘Gold’ was noticed by 3FM that proclamed him being ‘Serious Talent’. He was shown at several festivals with a band, and as support of Selah Sue, Bernhoft and Blaudzun.