Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

+ support Swan

Jeangu Macrooy

+ support Swan

  • Donderdag 25 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 17:00 uur: restaurant The Mix open
  • 20:00 uur: aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 25 mei 2023
  • SPOT/De Oosterpoort, Binnenzaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Velen leerden Jeangu Macrooy natuurlijk kennen dankzij zijn deelname aan het Eurovisie Songfestival, maar Macrooy timmert al veel langer aan de weg sinds hij met debuut-EP Brave Enough in 2016 met zevenmijlslaarzen de Nederlandse muziekwereld instapte. Zijn daaropvolgende soulvolle debuutalbum High On You (2017) leverde hem bijvoorbeeld een Edison nominatie op gevolgd door fijne shows op o.a. Lowlands en North Sea Jazz. Ook zagen meer dan 3 miljoen mensen hem schitteren in The Passion en stond hij in het voorprogramma van o.a. Curtis Harding.

Al deze ervaringen zorgden ervoor dat hij een zelfverzekerde artiest is geworden, wat hij goed kon gebruiken als vertegenwoordiger van Nederland op het Songfestival, waar hij uiteindelijk schitterde met het nummer Birth Of A New Age. Eind 2022 kwam laatste wapenfeit en derde studioalbum Summer Moon uit.

In tien uitgesproken songs zingt Jeangu over de hunkering naar het beginnen van een totaal nieuw leven, het idee dat het gras altijd groener lijkt te zijn bij de ander, de angst en onzekerheid die je kan voelen bij een open relatie, toegeven aan je lusten en het vieren van het leven. Qua sound keert Jeangu op Summer Moon deels terug naar het soulvolle geluid van zijn debuutalbum High On You, maar er zijn ook elektronische invloeden hoorbaar.

Support: Swan

Alternative R&B zangeres Swan onderscheidt zich met onomwonden maar poëtische songs, bijzondere harmonieën/melodieën en groovy producties. Met haar persoonlijke songs moedigt ze haar luisteraars aan om hun gevoelens onder ogen te zien, waarbij ze hun kwetsbaarheid als kracht gaan zien en hun pijn gebruiken om van te leren. Nadat ze zich de afgelopen jaren volledig heeft gefocust op haar muzikale ontwikkeling, is Swan klaar om in het nieuwe jaar naar buiten te treden met haar muziek. Haar debuut-EP, die ze samen met Perquisite produceert, staat gepland voor release in de 2e helft van 2023. Vanavond zal ze hier alvast een exclusief voorproefje van geven.