Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

Jeangu Macrooy

  • Donderdag 16 december 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Jeangu Macrooy vergaarde (inter)nationale roem toen hij in 2020 namens Nederland mee zou doen aan het Eurovisie Songfestival. Helaas werd de competitie uitgesteld. Dit jaar kreeg de zanger de kans om dan toch echt mee te doen aan het Songfestival met het nummer Birth Of A New Age. 

“Het nummer is een ode aan iedereen die opkomt voor zichzelf en de kracht van zijn eigen authenticiteit durft te vieren”, zei Macrooy over zijn nieuwste inzending. Centraal staat kracht, empowerment en doorzettingsvermogen. Belangrijke thema’s voor de zanger, die ook terug zijn te horen in nummers als Grow, zijn inzending voor het songfestival vorig jaar.

Zijn debuutplaat High On You (2017) bracht hem een nominatie voor een Edison Pop. Ondanks het succes, zocht de songwriter voor zijn nieuwe album naar vernieuwing. Op Horizon (2019) laat Macrooy zijn ambities zien. De zoekende jongen is een zelfverzekerde artiest geworden, die gedreven door nieuwsgierigheid en levenslust de wereld verkent. De plaat is divers, variërend van pure popmuziek tot gospel. Op donderdag 16 december komt Jeangu met een clubshow naar De Oosterpoort.

Birth of a New Age doet wat je van een uitgelaten Surinaams-Afrikaanse gospel hoopt: het geeft energie, het bezweert door herhaling, en het bruist.
de Volkskrant

“Eigenlijk klinken alle songs van deze man ontzettend lekker.”
OOR