Jawad es Soufi

Jawad es Soufi

Harira

Jawad es Soufi

Harira

  • Woensdag 8 mei 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 8 mei 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

In deze show laat Jawad Es Soufi op een bijzonder hilarische manier zien hoe verschillend de mensen in Nederland zijn. Hij vertelt op geheel eigen wijze hoe hij zich in alledaagse bezigheden verhoudt tot deze diverse zielen.

Zijn observaties laten je versteld staan over Nederland. En laten je naar ons land kijken zoals je er hoogstwaarschijnlijk nog nooit naar gekeken hebt. Hij kruipt haarfijn in de typetjes die een heerlijke afspiegeling vormen van de maatschappij. Al die fascinerende mensen vormen, volgens Jawad, samen dé ingrediënten voor de beste soep van de wereld: Nederland.

Over Jawad:
Jawad Es Soufi is geboren en getogen in Rotterdam-Zuid. Op zijn tweeëntwintigste begon Jawad met het geven van Nederlandse les op het VMBO in Rotterdam. Dag in dag uit haalt hij ontzettend veel voldoening uit alle lessen die hij verzorgt. Al op zijn achttiende begonnen zijn kriebels voor het theater. Na twee jaar actief te zijn geweest in toneelgroep The Brothers uit Rotterdam, besloot hij verder te gaan met de groep De Borrelnootjez. In 2020 maakte hij zijn solodebuut in Theater Rotterdam. Vele uitverkochte voorstellingen volgden. Harira is zijn vierde avondvullende voorstelling.

Jawad was afgelopen seizoen voor het eerst in Groningen te zien tijdens ons stadsprogramma MENA is here. Met deze voorstelling won hij een Gouden Ticket Award en werd hij geselecteerd voor de Cabaret Collectie van het Theaterfestival.

Es Soufi, beter bekend van zijn alter ego Sloegie, is sympathiek, aanstekelijk en zelfverzekerd. Hij schakelt soepel tussen verschillende Hollandse en Marokkaanse typetjes en accenten. Hij neemt herkenbare stereotypen uit verschillende culturen op de hak, maar doet daarbij weinig concessies aan een wit schouwburgpubliek. Dat maakt hem verfrissend” – jury Theaterfestival, Cabaret Collectie