Jason Isbell and the 400 Unit

Jason Isbell and the 400 Unit

Jason Isbell and the 400 Unit

  • Maandag 11 november 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 11 november 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Jason Isbell, geboren op 1 februari 1979 in Green Hill, Alabama, is een Amerikaanse singer-songwriter met een rijke muzikale geschiedenis. Zijn muzikale reis begon in de southern-rockband Drive-By Truckers, waar hij tussen 2001 en 2007 als derde gitarist deel van uitmaakte.

Opgegroeid in Green Hill, ontwikkelde Isbell zijn muzikale vaardigheden op jonge leeftijd, geïnspireerd door gospel en later blues. Zijn grootvader, een Pinkstergemeente-voorganger, introduceerde hem tot de blues van Robert Johnson. Op 14-jarige leeftijd trad hij op in garagebandjes en de befaamde Grand Ole Opry met vriend Chris Tomkins.

In 2001 voegde Isbell zich bij Drive-By Truckers, waar hij op drie studio-albums speelde en enkele composities bijdroeg. Zijn tijd bij de band eindigde in 2007. Vanaf dat moment begon hij aan zijn solocarrière en bracht hij na zijn eerste solo-album Sirens of the Ditch uit. Zijn vaste begeleidingsband, The 400 Unit, werd geïntroduceerd, en samen hebben ze diverse succesvolle albums geproduceerd. De albums, waaronder Southeastern, Something More Than Free, The Nashville Sound en Reunions, zijn stuk voor stuk succesvol en beklommen de hitlijsten, waarbij ze topposities bereiken in de Billboard 200 en verschillende genre-lijsten.

Recentelijk bracht Isbell het album Weathervanes uit, dat wordt omschreven als een verzameling volwassen nummers over liefde, verandering, nostalgie, wreedheid en verlossing. Het album is gevormd door de isolatie als gevolg van de pandemie en door zijn ervaring als acteur in Martin Scorsese’s ‘Killers of the Flower Moon’.

Isbell’s persoonlijke leven kende ups en downs, maar met de steun van mensen als Amanda Shires, Ryan Adams, en zijn manager Traci Thomas, keerde hij in 2012 naar eigen zeggen ‘sober’ terug. Na zijn scheiding van Shonna Tucker trouwde Isbell met violiste Amanda Shires, die sinds 2013 op zijn albums speelt. Met zijn kenmerkende verhalende kracht en ondersteund door de krachtige klanken van The 400 Unit, blijft Jason Isbell een invloedrijke figuur in de americana-muziekscene.

TakeRoot Presents

TakeRoot Presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.

Sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen beschikbaar

 

The Mix – à la carte menu

Kom een heerlijk hapje eten in ons à la carte restaurant The Mix in De Oosterpoort. Geniet in een kleurrijke omgeving van heerlijk eten en muziek onder één dak en je bent altijd op tijd in de zaal.

Bekijk menu en reserveer