Janneke de Bijl

Janneke de Bijl

Dit is het nou

Janneke de Bijl

Dit is het nou

  • Zaterdag 14 mei 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Net als iedereen heeft Janneke misschien niet lang meer te leven. Ze wil geen kind, geen broodfonds en geen huis dat haar persoonlijkheid weerspiegelt (liever niet zelfs). Maar wat dan wel? Hoe stel je doelen als je een weekendje Veluwe precies even leuk vindt als een maand Curaçao?

Absurditeit van de worstelende mens
In Dit is het nou observeert Janneke er weer op los. Ze hoeft maar om zich heen of in de spiegel te kijken, en de absurditeit van de worstelende mens dient zich alweer aan. Daarbij moet ook haar vriend het weer ontgelden. Hij is pas in de veertig maar heeft nú namelijk al stokpaardjes. En er komt om zijn middel, net als bij bomen, elk jaar een ring bij. Hij kan bovendien geen hulp vragen, terwijl hulpeloosheid nou net Jannekes lievelingsemotie is.

On-logica
Ze legt ook maatschappelijke on-logica bloot. Want waarom beweert Linda de Mol vóór diversiteit te zijn, terwijl haar tijdschrift ondertussen verkondigt dat dagcrème een eerste levensbehoefte is? En waarom geven we bij dieren alleen om de soort, maar zeggen we als oma doodgaat niet: maar er zijn toch nog genoeg homo sapiens over?

En dat allemaal in Janneke-stijl: zwartgallig, herkenbaar en doorspekt met onderkoelde humor.

Evenement uitgesteld

Evenement uitgesteld

In verband met de opgelegde maatregelen van het kabinet rondom het coronavirus is de voorstelling Zonder zin kan het ook van Janneke de Bijl verplaatst van 13 februari 2021 naar 14 mei 2022. Janneke speelt haar nieuwe voorstelling Dit is het nou.

Reeds gekochte kaarten blijven geldig voor de nieuwe datum. Kun je niet? Stuur dan even een mail naar kassa@spotgroningen.nl.