Janne Schra

Janne Schra

+ support: Janna Lagerstrom

Janne Schra

+ support: Janna Lagerstrom

  • Vrijdag 21 september 2018
  • 19.00: Deuren open
  • 20.00: Aanvang support: Janna Lagerstrom
  • 21.00: Aanvang Janne Schra
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 21 september 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Als Janne Schra uitkeek over de Mississippi, op een strand met paradijsvogels zat, of langs een brug in Shanghai reed, was er altijd dat verlangen naar een nieuwe overkant. Die onrust, reizen, veranderingen en verlangens belandden vervolgens in een reeks nieuwe liedjes. Liedjes over een club in Sydney, planeten en alfamannen. Over vogels en naar Parijs rijden in je eerste auto, maar ook uithuilen en uitzwaaien. Over dronken zijn in New Orleans en over andere manieren van vluchten.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Bestemming bereikt

De nummers liet Janne in twee jaar tijd langzaam maar zeker groeien, met haar bandleden in een huisje in de Achterhoek. Ze gingen vervolgens verder waar PONZO ophield, maar wilden vooral het vrije gevoel vangen dat je krijgt op een reis naar een ver oord. Maar ook de warme nostalgie, als je mijmert over een vertrouwd verleden.

“Everything will be ok in the end, and if it’s not ok, it’s not the end.” luidt een oud gezegde. De woelige periode is voorbij, en alles is OK. Janne Schra woont in Amsterdam Noord vlakbij een oude loods met daarop de woorden: ‘Bestemming Bereikt’. Zou het?

Achtergrond Janne Schra

Na Room Eleven en Schradinova maakte Janne Schra twee soloplaten en werkte samen met heel uiteenlopende muzikanten zoals M. Ward, Kraak & Smaak en Sister Bliss. Janne trad op over de hele wereld: o.a. op het Montréal Jazz Festival, in Berlijn, Johannesburg en in Tokyo. Ze kreeg een Zilveren Harp, gouden en platina platen en haar laatste studio album PONZO (2015) werd meteen na de release genomineerd voor een Edison en een 3voor12 Award.

Website Janne Schra

Let op: vrije sta- en (beperkte) zitplaatsen.

“Op OK klinkt Janne Schra relaxed en durft ze elk liedje haar eigen vorm te laten hebben. Een breed palet aan klankkleuren komt voorbij: veel akoestische snaarinstrumenten, toetsen, blazers en speelse koortjes. In Bluebird grijpt ze zelfs terug naar het succesgeluid van Room Eleven. Het mag allemaal en dat levert een weldadig relaxte plaat op.”

Recensie album OK door OOR