Jakob Bro, Joey Baron en Thomas Morgan

Jakob Bro, Joey Baron en Thomas Morgan

Jakob Bro, Joey Baron en Thomas Morgan

  • Woensdag 18 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 18 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Het trio

De gelaagde geluidstexturen van de Deense gitarist Jakob Bro leggen de basis onder de avontuurlijke muziek van zijn trio, met de invloedrijke New Yorkse drummer Joey Baron en contrabassist Thomas Morgan. Bro verscheen onlangs in de 80 Coolest Things in Jazz Today van het toonaangevende maandblad Downbeat. Zijn atypische spel, meer wolken van geluid dan de gebruikelijke akkoorden en solo’s, begint inmiddels wereldwijd op te vallen.

Jazz in De Oosterpoort
De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Jazz in De Oosterpoort De Oosterpoort brengt al jaren jazz van topkwaliteit.

Bekijk hier het gehele jazz-aanbod van dit seizoen.

Jakob Bro is naast voormalig lid van Paul Motian & The Electric Bebop Band en lid van Tomasz Stanko’s Dark Eyes Quintet ook oprichter van een eigen trio. Thomas Morgan is als sinds jaar en dag Bro’s muzikale metgezel – zowel op het podium als in de studio. Meesterdrummer Joey Baron kennen we maar al te goed van zijn geweldige, subtiele drumspel bij onder andere John Zorn en Bill Frisell.

Doorbraak

Na de release van het album Balladeering in 2009 brak Jakob Bro internationaal door als componist en bandleider. Het album was het eerste van de trilogie Balladeering-Time-December Song, waarop de legendarische saxofonist Lee Konitz regelmatig terug te horen is. In de Deense jazz scéne wordt de trilogie als één van de belangrijkste werken van afgelopen decennium gezien.

Zie ook de website van Jakob Bro.

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen

 

“Jazz van uitzonderlijke klasse en een album voor de eeuwigheid.” (Dick Hovenga)

Lees hier de volledige albumrecensie van Written in Music

★★★★★ Albumrecensie Written in Music

Danish guitarist Jakob Bro layers adventurous sound textures, which create a foundation for his trio with drummer Joey Baron and bassist Thomas Morgan. Bro recently appeared in the ’80 Coolest Things in Jazz Today’ of the monthly magazine Downbeat. His sound is different from the usual chords and solos, and so the world starts to get to know him.