Jake La Botz

Jake La Botz

Jake La Botz

  • Zondag 19 mei 2024
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 19 mei 2024
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

De uit Chicago afkomstige Jake La Botz leerde de blues spelen van de laatste bluesmannen van voor de oorlog. Daarna trok met hij met zijn gitaar door de V.S. totdat hij uiteindelijk in Hollywood belandde, waar een onwaarschijnlijke acteercarrière begon. Hij speelde in meer dan twintig films waaronder True Detective, Rambo en On the Road. In zijn meest recente film, D.O.A., speelt medemuzikant John Doe van de band X de hoofdrol.

Op dertigjarige leeftijd overwon La Botz zijn heroïneverslaving en begon hij zich te verdiepen in Boeddhistische meditatie, waarbij hij later ook als leraar actief werd. Tegelijkertijd liet hij zijn bluesy gitaarkunsten zien bij een zwarte Baptistenkerk in South Central L.A. Daar werd hij geïnspireerd door gospelmuziek. Sindsdien speelt La Botz zijn unieke stijl van gospel-noir americana.

La Botz is naast acteur en muzikant ook een begaafd schrijver. Binnenkort verschijnt zijn boek met memoires dat hij in samenwerking met striptekenaar Nic Breutzman heeft gemaakt. Korte fictie van La Botz is te vinden in verschillende literaire tijdschriften. Momenteel werkt hij aan een boek met korte verhalen en een novelle. In zijn nieuwste album Hair On Fire brengt Jake een krachtige boodschap over het leven: het is kort en kostbaar, dus de sleutel tot het begrijpen van de essentie ervan is om er nu actief iets van te maken.

Met zijn veelzijdigheid als artiest laat Jake zien dat hij moeiteloos tussen verschillende genres kan bewegen. Op het ene moment betovert hij het publiek met broeierige, funky rockklanken, terwijl op andere momenten de invloeden van soul en gospel doorklinken in zijn muziek. Verder bewijst Jake zijn veelzijdigheid door ook intieme en warme pop, vergelijkbaar met de stijl van Harry Nilsson, te omarmen. Zijn album weerspiegelt niet alleen zijn muzikale vakmanschap, maar ook zijn diepgaande begrip van de kostbaarheid van het leven en het belang van het actief omarmen van elke nuance ervan.

TakeRoot Presents

TakeRoot Presents

Roots, country en soortgelijke stromingen met respect voor het rijke Amerikaanse muzikale erfgoed. Bekijk hier alle TakeRoot presents concerten.