Jacqueline Govaert

Jacqueline Govaert

Support: Stef Classens

Jacqueline Govaert

Support: Stef Classens

  • Zondag 16 november 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 16 november 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Trompsingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00) uur & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen

De afscheidstournee van Krezip, die in de zomer van 2009 uitmondde in twee keer een uitverkochte Heineken Music Hall, was nauwelijks achter de rug of de eerste soloplaat van Jacqueline Govaert, ‘Good Life’, rolde al van de persen. Een periode van rust en bezinning volgde.

Voor haar tweede album ‘Songs to Soothe’ putte Jacqueline nadrukkelijk inspiratie uit het tweede album van Carole King, dé standaardplaat voor elke vrouwelijke singer-songwriter. Op ‘Songs to Soothe’ gaat ze terug naar de basis, alleen achter haar piano. In de zomer van 2013 vertrok Jacqueline voor zeven weken naar Los Angeles om de plaat op te nemen bij Mitchell Froom. Froom werkte met o.a. Paul McCartney, Ron Sexsmith, Elvis Costello, Crowded House en Sheryl Crow.  Hij liet haar de plaat opnemen met muzikanten die speelden met o.a. Jackson Browne, Todd Rundgren en Dolly Parton.

De plaat is geweldig ontvangen en gelukkig komt Jacqueline Govaert dan ook naar De Oosterpoort op 16 november!

Support: Stef Classens

Stef Classens is de kersverse winnaar van het programma ‘De Beste Singer-Songwriter van Nederland’ (DBSS). Daarvoor timmerde hij al aardig aan de weg, met voorprogramma’s voor o.a. Dotan en Nielson. De teksten van Stef’s liedjes zijn gevoelig, gaan vaak de diepte in en vertellen zijn levensverhaal en dat van de mensen om zich heen.

“Op alle fronten passen de liedjes op Govaerts twee album bij het leven dat ze nu leidt, zelfs al levert dat amper spannende teksten op. (…) Jacqueline Govaert geniet van de kleine dingen in het leven.”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie ‘Songs to soothe’ (Nu.nl) 

“Nieuwe Jacqueline Govaert een perfecte zondagmiddagplaat”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★ Albumrecensie ‘Songs to soothe’ (The Post Online)

“Jacqueline Govaert is nog altijd een ster. Of ze nu in haar eentje optreedt of zoals nu met een volledige band. (…) Met losse polsen hamert Govaert over de toetsen, wat leidt tot volle bijna vlezige akkoorden. Die stevige klanken kan haar soepele stem makkelijk aan. “

 

★★★★ NRC