Jacin Trill – Happyland 2.0 tour

Jacin Trill – Happyland 2.0 tour

+ support: Jiri11

Jacin Trill – Happyland 2.0 tour

+ support: Jiri11

 • Vrijdag 9 november 2018
 • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
 • 17:00: Restaurant Tromp open
 • 19:00: Zaaldeuren open
 • 20:00: Aanvang support
 • 20:30: Aanvang Jiri11
 • 21:10: Aanvang Jacin Trill
 • (Tijden onder voorbehoud)
 • Vrijdag 9 november 2018
 • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
 • 20:00 start of event
 • (Times are subject to change)

Overal waar zijn zomerhit kspreyopjebytch wordt gedraaid, verdwijnt het chagrijn als sneeuw voor de zon. Jacin Trill, heer en meester over Happyland, komt op 9 november good vibes brengen in De Oosterpoort. De jonge rapper uit Hoorn heeft eigenlijk maar één boodschap voor de wereld: no more bad vibes. De titels van zijn tapes Happyland (2017) en Happyland 2.0 –  die vorige week uitkwam – zeggen alles.

Juist als het leven tegenzit, laat de 20-jarige Jacin Trill je zien dat achter elke wolk de zon schijnt. En Jacin kan het weten. Begin 2016 was Jacin vooral bezig met hiphop dance battles, totdat zijn moeder ernstig ziek werd. Jacin besloot te stoppen met dansen om zijn moeder thuis te kunnen verzorgen. Een zware periode volgde, maar de positiviteit van zijn moeder hield hen beiden op de been. “Ze lacht altijd en neemt het leven zoals het is, ook met al die tegenslagen. Toen wist ik, het heeft geen zin om boos te zijn.”

Positieve geluiden

Maar de meeste Nederlandse hiphop is volgens Jacin precies dát: boos. Harde teksten met een negatieve sound. Omdat hij letterlijk behoefte had aan positieve geluiden, kocht Jacin de goedkoopste opnameset die hij kon vinden en besloot, vanuit zijn slaapkamer, zelf muziek te gaan maken.

Happyland

Twee dagen na zijn eerste ontmoeting met producer 808milli, sluit het duo zich op voor een ‘schrijverskamp’ in de kamer van Jacin. Resultaat: de tape Happyland. Elf nummers met weinig woorden, maar des te meer positieve vibes. “Vibes zijn wat je voelt. Wat mensen dingen laat doen. Als jij een keer hardop lacht in een bus vol chagrijnige mensen, straalt jouw plezier ook op hen af. Ik ben aan één oor doof en daarom zeggen vibes mij meer dan teksten. Als ik iemand zie lachen, weet ik wassup.”

Bokoesam en Ronnie Flex

De tape kwam terecht bij Johnathan Kelly van Artsounds, die meteen geloofde in Jacin Trill en Happyland. Toen de track Kspreyopjebytch vervolgens werd opgepikt door Bokoesam en Ronnie Flex, ging het razendsnel: de track heeft inmiddels ruim 5 miljoen streams op Spotify en meer dan 2,5 miljoen Youtube-views. Slechts een half jaar nadat Happyland werd gereleased, moest Jacin stoppen met zijn opleiding aan de Popacademie, omdat hij het te druk kreeg met optredens.

Bokoesam – “mijn hiphopvader” – heeft Jacin onder zijn hoede genomen en samen werkten ze aan een EP die in begin 2018 uitkwam, met uiteraard alleen maar happy sounds. Happyland gaat next level: Jacin bracht onlangs Tape 2 uit: “Daar is Happyland 1 niets bij”.

Jacin Trill

De moeder van Jacin is inmiddels genezen verklaard en zijn grootste supporter. Haar optimisme is de basis voor Jacin’s toekomstplannen: “Ik wil met mijn muziek iedereen een positieve kijk op het leven geven. Geluk werkt aanstekelijk, geef het door!”

De happy rapper stond al op Noorderslag en het Bevrijdingsfestival Groningen. In november komt één van Nederlands grootste hiphop-beloften naar de Kleine Zaal van De Oosterpoort met zijn Happyland 2.0 tour.

Kijk voor meer informatie op de Facebook of Instagram van Jacin Trill.

Support: Jiri11

Jiri11 – creatieve duizendpoot, muzikant pur sang en vaandeldrager van ANBU – ging solo verder met één grote ambitie: de wereld veroveren. ‘Ee onheilspellende, in zijn gezicht getatoeëerde rapper die zelfs zijn zachte g’s hard laat aankomen.’ (NRC)

In de Venlose rapformatie ANBU verwierf hij bekendheid met hits als ‘Barkie Op Zak’ en ‘Glo’d Up’. Beide tracks werden ook geproduceerd door Jiri, net als het leeuwendeel van hun andere muziek. In de media wordt Jiri geroemd om zijn energieke live performances en muzikaliteit.

Muziek is er met de paplepel ingegoten; als kind speelde hij al virtuoos flamencogitaar op het conservatorium. Geen verrassing als je ziet waar zijn roots liggen: een gitarist als vader en Jim Taihuttu als broer, die onderdeel is van het succesvolle internationale dj-collectief Yellow Claw.

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

“Zijn geluid heb je nog nooit eerder gehoord: het is trap, soort van, maar dan superfris en licht, met piepstemmetjes en maffe alien-geluidjes. Zijn mixtape Happyland was de vrolijkste hiphoprelease van het afgelopen jaar.”

3 voor 12

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and  ticketmaster.nl