Izaline Calister & Thijs Borsten

Izaline Calister & Thijs Borsten

Het eiland van mijn vader

Izaline Calister & Thijs Borsten

Het eiland van mijn vader

  • Vrijdag 7 augustus 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 7 augustus 2020
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Zangeres Izaline Calister is afkomstig van Curaçao. Ze is daar zeer geliefd. In de voorstelling Het eiland van mijn vader zingt en vertelt ze over Curaçao, haar vader en daarmee ook over zichzelf. 

Pianist Thijs Borsten speelt met collega-muzikanten de muziek die in hun leven centraal staat. Ditmaal werkt hij samen met zangeres Izaline Calister, die zingt over haar vader en haar jeugd op Curaçao.

Thijs Borsten reisde met Izaline Calister af naar haar Curaçao. Haar vader reed hen rond. Zo leerde Thijs naast de mooie plekken, de historie en de muziek ook Izaline en haar familie van dichtbij kennen. Met filmbeelden, liedjes en verhalen nemen Izaline en Thijs het publiek deze avond ook mee op reis.

Summer Stage

Summer Stage

Deze voorstelling is onderdeel van Summer Stage, ons zomerprogramma vol theater en muziek. Van klassiek en cabaret tot toneel en muziek. Bekijk het hele programma hier.

Summerstage dinner

Summerstage dinner

Voorafgaand de voorstelling kun je terecht in onze zomers ingerichte binnentuin. Op de kaart vind je heerlijke streetfood gerechten, om samen te delen of om zelf lekker van te genieten. Bekijk de menukaart en reserveer via horeca@spotgroningen.nl (beperkt aantal plekken bij het diner).

De liedjes in Het eiland van mijn vader maken onderdeel uit van Calisters eigen oeuvre. Een deel is afkomstig van het koor waar haar moeder vroeger in zong. Calister zingt verder nummers van de bekende Curaçaose componist Rudi Plaate en duikt in haar verleden met tradtionele Tumba-muzikanten.

“Een innemende, intieme, swingende voorstelling, die ondanks zijn uiterlijke vrolijkheid een opmerkelijke diepgang heeft.”

Theaterkrant, keuze van de criticus

Foto: Victor Modderkolk