Busreis ITA

Busreis ITA

Busreis naar de voorstelling: Een klein leven

Busreis ITA

Busreis naar de voorstelling: Een klein leven

  • Zondag 8 december 2019
  • SPOT/Locatievoorstelling
  • 11:30 uur: Vertrek bus vanaf De Oosterpoort
  • 15:00 uur: Aanvang voorstelling
  • 19:10 uur: Einde voorstelling
  • 19:40 uur: Vertrek bus vanaf ITA Amsterdam
  • (Tijden onder voorbehoud)

SPOT Groningen organiseert een geheel verzorgde busreis naar Internationaal Theater Amsterdam om de bewerking van de wereldwijde bestseller Een Klein Leven te zien. De busreis is inclusief een eersterangs zitplaats, inleiding, eten en drankjes.

Een klein leven

Geen boek heeft de afgelopen paar jaar miljoenen lezers zozeer in de ban gehouden en aangegrepen als Een klein leven van de Amerikaanse schrijver Hanya Yanagihara. In deze wereldwijde bestseller volgen we vier vrienden over een periode van meer dan dertig jaar: de advocaat Jude, de acteur Willem, de beeldend kunstenaar JB en de architect Malcolm.

Jude

Ze ontwikkelen hun carrières in de stad waar ambitie en succes de graadmeter voor een geslaagd leven zijn: New York. Centraal staat de in zichzelf gekeerde Jude. Zijn verleden is omgeven door een sluier van geheimzinnigheid. Achter de façade van professioneel succes leeft hij met onverwerkt verdriet als gevolg van emotionele verwaarlozing en seksueel misbruik in zijn jeugd.

Trauma en pijn

Hoe leef je met trauma en pijn? Jude heeft geen familie, zijn vrienden zijn alles voor hem. Toch vindt hij het onmogelijk om zijn verleden met hen te delen. Openheid en overgave staan voor Jude gelijk aan misbruik. In een dergelijke constellatie wordt intimiteit een onmogelijke opgave. Is vriendschap in staat om compensatie te bieden voor de opgelopen schade? Is het mogelijk om een liefdesrelatie te hebben zonder seks? Wat vermag liefde eigenlijk te doen?

Judes vrienden staan voor een dilemma. Hoe kun je iemand helpen die niet geholpen wil worden, terwijl je beseft dat je geen echte vriend bent als je níet probeert te helpen?

“Dit is theater in zijn meest glorieuze vorm”

NRC ★★★★★

“Het geweld wordt afgewisseld met korte, tedere momenten van troost. Kleine sprankjes hoop, die algauw weer moeten wijken voor de gruwel, tot er geen ontkomen meer aan is: het besef van volstrekte uitzichtloosheid.”

de Volkskrant ★★★★★

“De toneelversie van Een klein leven grijpt je naar je strot en laat zien hoe gruwelijk het leven soms kan zijn. Het stuk is zwarter dan inktzwart, maar glanst dwars door alle lelijkheid heen.”

De Telegraaf ★★★★★

“In handen van regisseur Ivo van Hove is het een powerhouse van een stuk geworden ”

Trouw ★★★★★

 

“Ik heb het idee dat Hanya Yanagihara een goede keuze heeft gemaakt en dat deze voorstelling van Ivo van Hove, waarin we herkenbare mensen zien in extreme situaties, ook internationaal furore zal maken.”

Theaterkrant ★★★★★

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr heeft een Louis d’Or gekregen voor zijn vertolking van Jude St. Francis in Een klein leven. De jury: “De aftakeling die Ramsey Nasr in Een klein leven speelt, is bijzonder aangrijpend. Je ziet hoe de opeenstapeling van pijn in zijn lichaam gaat zitten. Als toeschouwer voel je je bijna medeverantwoordelijk voor zijn mishandeling. Een emotionele en indrukwekkende slijtageslag.”

Regie: Ivo van Hove | Naar het boek: Een Klein Leven van Hanya Yanagihara | Bewerking: Koen Tachelet | Spel: Marieke Heebink, Maarten Heijmans, Hans Kesting, Majd Mardo, Ramsey Nasr, Eelco Smits, Steven van Watermeulen, Mandela Wee Wee | Decor- en lichtontwerp: Jan Versweyveld | Muziek: Eric Sleichim | Muziek: BL!NDMAN [strings], Femke Verstappen, Floor Lecoultre, Marlon Dek, Monica Goicea, Suzanne Vermeyen, Svenja Vandriessche | Kostuums: An D’Huys

Voor de toegangskaarten gelden de algemene voorwaarden van ITA