Iris Hond & Kamerata Zuid

Iris Hond & Kamerata Zuid

Spelen Einaudi

Iris Hond & Kamerata Zuid

Spelen Einaudi

  • Vrijdag 1 oktober 2021
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Iris Hond heeft zich door de jaren heen bewezen als artieste van wereldniveau. Ze is niet alleen bekend door haar geweldige pianospel, maar ook door de manier waarop ze het publiek weet mee te nemen in in haar persoonlijke shows. Tijdens dit theaterconcert speelt ze werk van de razend populaire pianist en componist Ludovico Einaudi.

Einaudi is een fenomeen: zijn minimalistisch aandoende composities zijn nauw verwant aan popmuziek en daarmee begeeft hij zich op een bijzonder gebied. Met de soundtrack van de filmhit Intouchables brak de Italiaan door bij het grote publiek. Albums als Divenire, Nightbook en In A Timelapse gingen wereldwijd met miljoenen over de toonbank en ook zijn concerten zijn maanden van tevoren uitverkocht.

Het is muziek die ook Iris Hond diep raakt. Einaudi laat zich op zijn beurt zeer lovend uit over de wijze waarop Iris zijn werk uitvoert: “One of the most beautiful performances of my music.” Tijdens dit concert bundelt zij haar krachten met het twintigkoppige Strijkorkest Kamerata Zuid om de muziek van Einaudi groots op de planken te zetten.

“One of the most beautiful performances of my music.”
– Einaudi over de uitvoeringen van Iris Hond

Muze