Introdans

Introdans

Kylian4all (6+)

Introdans

Kylian4all (6+)

  • Zondag 15 april 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 15 april 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Feestelijke reis door het werk van Jiří Kylián

Deze familievoorstelling van Introdans vormt een fraaie reis door de tijd en het veelzijdige werk van maestro Jiří Kylián: van de theatrale en luchtige potpourri ‘Trompe L’Oeil’, via het humoristische en speelse ‘Sechs Tänze’ naar het wonderbaarlijke ‘Indigo Rose’, dat een prachtig inkijkje biedt in de inventiviteit en fantasie van de Tsjechische choreograaf. Als kers op de taart wordt het uitbundige ‘Chapeau’ gedanst, een première voor Introdans.

“Chapeau is het feestelijke sluitstuk van de avond en een première voor de dansers van Introdans. Het stuk maakte Kylián in 2005 bij het Nederlands Dans Theater voor toenmalig koningin Beatrix, omdat zij vijfentwintig jaar op de troon zat. Met twintig replica’s uit haar hoedencollectie zet hij een swingende choreografie op muziek van Prince neer. Hij neemt de statigheid van die hoeden weg door ze de dansers van elkaar af te laten pakken, er een soort revue met zes kokette vrouwen op een rij mee op te voeren. Chapeau is lekker cheesy, inclusief zwierende gouden rokken en knalroze waaiers.” (Theaterkrant****)

Ton Wiggers en Roel Voorintholt ontvingen in 2016 de Jiří Kylián Ring voor hun grote verdiensten voor de dans in Nederland. Een kroon op het werk van de algemeen directeur en artistiek directeur van Introdans en een van de aanleidingen voor dit programma.

Jiří Kylián

Jiří Kylián (Praag, 1947) zette als artistiek directeur van het Nederlands Dans Theater het gezelschap internationaal op de kaart. Elke beweging lijkt bij Kylián vanuit een innerlijke emotie te komen, waarbij elk detail, hoe watervlug en flitsend ook, getuigt van een ingehouden spanning en een volkomen beheersing.

Ga voor meer informatie naar de website van Introdans.

“Met de voorstelling KYLIÁN4AL geeft Jiří Kylián iedereen de kans om kennis te maken met een hoog niveau dans. De theatrale, humoristische voorstelling is leuk voor het hele gezin. KYLIÁN4AL is letterlijk ‘for all’.”

★★★★★ Theaterparadijs

“Kylián4All van Introdans is een speelse, luchtige familievoorstelling die laat zien dat het werk van choregraaf Jiří Kylián voor alle leefijden geschikt is. Gekozen is voor vier verschillende choreografieën en een korte film van Kylián, waarin humor en speelsheid de boventoon voert. Het levert een toegankelijke feelgoodshow op.”

★★★★ Theaterkrant

Choreografieën Jiří Kylián: ‘Chapeau’, ‘Trompe L’Oeil’, ‘Sechs Tänze’, ‘Indigo Rose’
Intermezzi: twee filmdelen uit de choreografie ‘Birth-Day’