Ik speel geen Medea / Raymonde de Kuyper

Ik speel geen Medea / Raymonde de Kuyper

Jose Kuijpers en Ria Marks

Ik speel geen Medea / Raymonde de Kuyper

Jose Kuijpers en Ria Marks

  • Woensdag 11 mei 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 11 mei 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Liefdevol portret van het acteursvak
We zien een actrice vlak voor aanvang op het achtertoneel, zoeken naar de zin van een bestaan op de planken. Daar waar nog niet geacteerd hoeft te worden slaat de vertwijfeling toe. De angst en de diepe haat-liefde-verhouding ten aanzien van het vak wordt zichtbaar. Haar twee collega’s staan haar bij in haar tweestrijd. Als een klassiek Grieks koor reflecteren ze op haar monoloog, ingeleefd en liefdevol.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Deze gloednieuwe tekst van Magne van den Berg is de drie actrices op het lijf geschreven. ‘Ik speel geen Medea’ is een ode aan het vak en een pleidooi voor de moed om alles waar je in gelooft in twijfel te trekken, zodat overblijft wat echt van waarde is.

“Actrice Raymonde de Kuyper levert als gedroomde anti-Medea een daad van formaat”

★★★ de Volkskrant

“Magne van den Berg, die Ik speel geen Medea schreef, licht precies die kern van Medea eruit en schept rond dat geraamte een hedendaagse huid.”

Lees hier de volledige recensie

★★★★ Theaterkrant

“Ik speel geen Medea gaat over afstand durven nemen van wat het allerbelangrijkst voor je is. Die thematiek is interessant”

★★★ Parool

“Hoe simpel het gegeven achter Ik speel geen Medea en de mise-en-scène ook is, en hoe weinig er feitelijk ook wordt gezegd, het versterkt alleen maar de poëzie van de voorstelling.”

★★★★ Trouw

“Regisseur Paul Knieriem doet geen concessie aan smedig of toegankelijk theater en brengt een obsessieve, cerebrale uitvoering. De hamerende, verbale kracht om deze anti-theaterdaad te stellen is onontkoombaar.”

★★★★ NRC

“Ze speelt altijd vol overgave, mét of zonder zin. Trouw en eindeloos loyaal aan haar vak, altijd vol liefde”

★★★★ Dagblad van het Noorden

idee en tekst: Magne van den Berg ∙ regie: Paul Knieriem ∙ spel: José Kuijpers, Raymonde de Kuyper en Ria Marks
Rudolphi Producties