ICKamsterdam

ICKamsterdam

Double Points: VERDI

ICKamsterdam

Double Points: VERDI

  • Donderdag 12 december 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 12 december 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Click here for the english version.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Hartstochtelijk, vrouwelijk en heroïsch
Topchoreograaf Emio Greco en regisseur Pieter C. Scholten grijpen de tweehonderdste geboortedag van Giuseppe Verdi aan om drie heldinnen uit zijn opera’s een lichamelijke stem te geven. Deze heldhaftige prima donna’s – Violetta uit ‘La Traviata’, Giovanna uit ‘Giovanna d’Arco’ en Desdemona uit ‘Othello’ – gooien alle sociale verwachtingen overboord. Typische operathema’s als onvervulde verlangens, onbeantwoorde liefdes en een onverwacht lot worden vertaald naar een hedendaags spektakel, met muziek die is gebaseerd op originele audio-opnames van de beroemde diva’s Maria Callas, Renata Tebaldi en Joan Sutherland.

“Sterk en krachtig betreden de danseressen keer op keer het podium, draaiend, golvend en lonkend.”

★★★★ De Volkskrantdoor
Annette Embrechts

“Het is fijn om, na alle testosteron in Rocco, nu eens de prachtige vrouwen van ICK Amsterdam te zien. Ze worden opgejaagd en jagen na, worden neergeslagen, maar gaan nooit helemaal door de knieën.”

★★★ Het Parool

“Een aansprekend concept, heldere uitwerking en fantastische danseressen; deze productie is aangekondigd als “voorstudie” van een toekomstige grote productie met Opera Zuid. Dat belooft dus wat.”

★★★★ Trouwdoor
Sander Hiskemuller

“Double points: Verdi kent een sterke opbouw, waarin de geluidscompositie als een filmscore werkt.” (…) “Het is theatraal en biedt verschillende vergezichten op de krachten en persoonlijke kwaliteiten van de vrouw in verleden en heden. De bewonderenswaardige danseressen, aanvankelijk misschien nog met enige aarzeling, tonen hun krachten, soms individueel, soms samen. Zij strijden, lijden en sparen zichzelf geenszins.”

★★★★ Theaterkrantdoor
Marcelle Schots

choreografie: Emio Greco | Pieter C. Scholten • concept en vormgeving: Pieter C. Scholten • performers: Suzan Tunca, Kelly Hirina en Helena Volkov