ICK Amsterdam

ICK Amsterdam

Disappearance

ICK Amsterdam

Disappearance

  • Dinsdag 25 januari 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het internationaal succesvolle choreografenduo Emio Greco & Pieter C. Scholten brengt een ode aan het verdwijnen. Veel van wat we als normaal beschouwden, zijn we door corona kwijtgeraakt. Het ging niet alleen om onze gezondheid, ook de kracht en kwetsbaarheid van intuïtie, naïviteit, urgentie en open-mindedness stonden op het spel. Maar ook dat heeft weer een einde, want wat verschijnt zal ook weer verdwijnen.

Een zintuigelijke beleving

Elf dansers, muziek, projecties, licht, een radiopresentator en kinderstemmen samen in de ether. In een tussenruimte waar alles verdwijnt en verschijnt, waar lichamen verlangen naar een stem en stemmen verlangen naar een lichaam. De voorstelling is een zintuiglijke beleving, die start in het donker en uitkomt in het licht, in onbevangenheid en hoop, van een simpel zwart naar een complex wit gat.

Geluidskunstenaar Salvador Breed versnijdt songs van onder meer David Bowie, Björk en Radiohead met radiogeluiden. De projecties van filmmaker Ruben van Leer creëren een mystiek schimmenrijk waarin dat wat verdwenen is voelbaar blijft.

“Een rebels stuk, een ode aan het leven en tegelijkertijd een requiem. Een bij uitstek poëtisch werk, gebracht met verfijning en authenticiteit.”

– Dansercanalhistorique.fr

Winnaar Gouden Zwaan 2021

De oprichters en artistiek leiders van ICK Amsterdam, Emio Greco en Pieter C. Scholten, hebben dit jaar de Gouden Zwaan gewonnen. De jury, samengesteld uit prominenten uit het dansveld, roemt het duo vanwege hun ‘niet aflatende zoektocht naar het intuïtieve lichaam en zijn drijfveren’, sinds het begin van hun samenwerking in 1995.