Hofesh Shechter Company

Hofesh Shechter Company

Double murder

Hofesh Shechter Company

Double murder

  • Zaterdag 21 mei 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Hofesh Shechter is de rockster van de moderne dans. Hij creëert zinderende choreografieën componeert daarbij zijn eigen muziek bij. “Rauw, organisch en ‘in your face’” (Trouw ★★★★).

Clowns

De Brits-Israëlische choreograaf is wereldwijd befaamd om zijn originele combinatie van urban en hedendaagse stijlen. Clowns, oorspronkelijk gemaakt voor Nederlands Dans Theater, keert terug in het tweeluik Double Murder. Dit geweldsorgie belicht onze verbazingwekkende groeiende onverschilligheid tegenover geweld. De macabere komedie van moord en verlangen verblufte het NDT-publiek in 2016, dat vol verbazing en bewondering keek naar slungelige sjokpassen, wellustige moordpartijen en feestelijke folkloredansjes.

The Fix

Shechter maakt voor deze double bill ook een nieuw werk, The Fix dat met zijn bespiegelende en poëtische karakter in scherp contrast staat met het overdonderende Clowns. Op een strak uitgelicht, vierkant speelvlak ontvouwt de nieuwe choreografie voor tien dansers zich tot een bedwelmende caleidoscoop van lichamen in eindeloze beweging.

“Rauw, organisch en ‘in your face’”

★★★★ Trouw over Clowns

Clowns is door de voortstuwende dynamiek zowel betoverend als naargeestig…Hofesh Shechter grijpt de toeschouwer vanaf de eerste seconde stevig vast, om nooit meer los te laten. Clowns is beangstigend goed.”

★★★★★ Theaterkrant over Clowns

“One of the British dance scene’s hottest properties.”

– The New York Times over Hofesh Shechter