HNTJong

HNTJong

De gebroeders Leeuwenhart (8+)

HNTJong

De gebroeders Leeuwenhart (8+)

  • Zondag 1 december 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Met De Gebroeders Leeuwenhart schreef Astrid Lindgren een van de mooiste kinderboeken aller tijden. Ze wilde kinderen troost bieden en dat lukt nog steeds met dit verhaal over dood, liefde en moed. Verraad, verlies en broederschap.

De sterke Jonathan zorgt voor zijn zieke broer Kruimel, die niet lang meer te leven heeft. Om de pijn te vergeten dromen ze samen over een fantasiewereld waarin ze avonturen beleven, kampvuren maken en rijden op hun eigen paard. In die wereld zijn ze geen gewone jongens, maar De Gebroeders Leeuwenhart. De broers vechten mee in de geheime strijd tegen de tiran Tengil en zijn bloeddorstige draak. Een gevaarlijk avontuur waarin lafaards geen plek hebben, vol opoffering, verraad en verlies.

Regisseur Casper Vandeputte maakt energieke en humorvolle voorstellingen over grote onderwerpen. In 2018 won hij de Zilveren Krekel en de Wijkjuryprijs van Den Haag voor de jongerenvoorstelling Bloedlink. Teun Luijkx (o.a. Adam in A’dam en E.V.A. en in Het duel van HNT) en Rick Paul van Mulligen (was genomineerd voor de beste mannelijk bijrol in Othello van Het Nationale Theater en was kandidaat Wie is de Mol? ‘19) spelen de broers Jonathan en Kruimel die elkaar blijven steunen wat er ook gebeurt.

Workshop

Workshop

In de workshop word je gedropt in het Bramendal, onderzoek je hoe je de vijand te slim af kan zijn. Wie vertrouw je, wie verraad je en van wie neem je afscheid? Kaarten à € 2,75 kun je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt. Aanvang 13.15 uur, maximaal 25 deelnemers.

Kids Box €5,50

Een box gevuld met popcorn, gummy bears, appelsap en een kleine verrassing. Bestellingen kunnen op vertoon van aankoopbewijs worden afgehaald bij de garderobe.