Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Peer Gynt / Henrik Ibsen

Het Zuidelijk Toneel

Peer Gynt / Henrik Ibsen

  • Woensdag 13 februari 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 13 februari 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Tijdloos theater met spectaculair decor

De sprookjesachtige sfeer van Ibsens toneelklassieker en de muziek van Edvard Grieg lenen zich perfect voor de muzikale regiestijl van Matthijs Rümke. We volgen Peer als twintiger die fantaseert dat hij keizer van de wereld is, als zakenman die een fortuin verdient en als wijze die eindigt in een gekkenhuis. Pas als hij een oude man is, vindt Peer de rust om te schuilen in de armen van zijn jeugdliefde Solveig. Het Zuidelijk Toneel maakt er een tijdloze theatertrip van, met een spectaculair decor dat steeds verandert, zoals de wereld om Peer Gynt.

“Er gebeurt veel in de epische (levens)reis die Peer Gynt maakt en dat levert een keur aan kleurrijke scènes op, maar er zijn ook prachtige verstilde momenten…”

★★★★ De Telegraaf

“Prachtig is de crowdsurfscène waarin Peer tot keizer wordt gekroond…. De regie is levendig en bevat goed gedoseerde effecten. Het is een weldaad om Kerckhoffs weer eens in een grote dragende rol te zien.”

★★★★ Theaterkrant.nl

“Peer Gynt wordt topper.”

★★★★★ Brabants Dagblad

tekst Henrik Ibsen vertaling uit het Noors Marcel Otten regie Matthijs Rümke bewerking Martine Manten, Matthijs Rümke spel Ruben Brinkman, Nanette Edens, Sanne den Hartogh, Han Kerckhoffs, José Kuijpers, Lotte Noordanus, Marcel Osterop, Xander van Vledder koor Marielle Baijens, André van Bentum, Rina van Bergen, Ton Bezemer, Jaap Bierman, Rik van den Borne, Jorien Buijs, Keimpe Burghout, Martijn Dirkx, Koen van Dooren, Stephany Gerrits, Lida Hagenaars, Marion de Hoon, Marco van den Hout, Marjolijn Huijsmans, Marijke Jonkers, Veerle Kleijntjens, Helmie Koekkoek, Richard Koekkoek, Jenetta de Konink, Yvonne Lewin, Linda Mur, Daphne van Noorloos-Hakkaart, Edwin Nous, Chiara Otten, Teja Pauëlsen, Astrid Rommens, Petra Ruijsink, Joyce Schijf, Eric Schopman, Marjolein Simons, Emilie Smeets, Sjef Smid, Myrna Spil, Jacky van der Vleuten, Nelie Vos, Lindy van Vught, Pien van Welbergen muziek Edvard Grieg compositie Strijbos & Van Rijswijk (zij componeren nieuw werk waarbij ze zich laten inspireren door de welbekende
muziek en klanken van Edvard Grieg) toneelbeeld Marc Warning kostuumontwerp Arien de Vries lichtontwerp Gé Wegman regieassistent Tim Verbeek