Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Schopenhauer

Het Zuidelijk Toneel

Schopenhauer

  • Zondag 27 april 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 27 april 2025
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop start 4 juni om 12:00 uur

De kaartverkoop voor het nieuwe seizoen start dinsdag 4 juni om 12:00 uur voor members en donderdag 6 juni om 12:00 uur voor iedereen.

Ben je member en wil je weten hoe je voorrang krijgt? > Klik dan hier
Nog geen member? > Word dan SPOT Member

De zwartgalligste filosoof Schopenhaur (1788-1860) vond het leven één grote vergissing. Maar hij beleed zijn pessimisme met humor en enthousiasme en is daarom de lievelingsfilosoof van Stefaan van Brabandt. In diens opwekkende, sprankelende Schopenhauer kom je erachter hoe je je filosofisch kunt bevrijden van al het lijden.

De succesvolle filosofiereeks gaat verder

De succesvolle filosofiereeks gaat verder. Schopenhauer is de lievelingsfilosoof van schrijver-regisseur Stefaan van Brabandt. Het leven kenmerkt zich volgens de vrolijke pessimist en lachende mensenhater Schopenhauer door leed en verveling en is dus één grote vergissing. Niettemin belijdt de “zwartgalligste filosoof aller tijden” – ondanks alles en tegen beter weten in – met humor en enthousiasme zijn vrolijk en verlossend pessimisme.

Mix van eenvoud, humor en wijsheid

Door de mix van eenvoud, humor en wijsheid worden de filosofen in Van Brabandts voorstellingen mensen van vlees en bloed die ons hun leven en filosofie vertellen in een even begrijpelijke als sierlijke taal. Vol rake zinnen, scherpe observaties en rijke, inspirerende filosofische inzichten. In Schopenhauer kom je er bijvoorbeeld achter hoe je je filosofisch kunt bevrijden van al het lijden en hoe verrassend opwekkend en aanstekelijk een illusieloos mens- en wereldbeeld is. Schitterend en sprankelend gespeeld door de in Vlaanderen wereldberoemde Damiaan De Schrijver.

tekst en regie: Stefaan van Brabandt / spel: Damiaan De Schrijver / artistiek advies: Piet Menu / kostuumontwerp: Ilse Vermeulen / fotografie: Sofie Knijff / coproductie met: De Verwondering