Het Zuidelijk Toneel

Het Zuidelijk Toneel

Macbeth

Het Zuidelijk Toneel

Macbeth

  • Dinsdag 15 maart 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 15 maart 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Actuele theaterklassieker
Na ‘Romeo & Julia’ regisseert Lucas De Man wederom een Shakespeare: ‘Macbeth’, dé klassieker over het sluimerende gevoel van onmacht. Macbeth probeert zich staande te houden in een mediaspektakel waarin onzichtbare machthebbers – de heksen – Macbeth regeren. Maar kan dat nog als iedereen iets van hem wil en alles wat hij doet en zegt openbaar is?

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een gratis inleiding om 19.15 uur. Maarten Bronts geeft de inleiding en interviewt Tim Verbeek. Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Voorverkoop seizoen 2015-2016

Let op: deze voorstelling is tussen 10 juni tot 15 juni alleen te bestellen als Agenda abonnee. Vanaf 15 juni 19.30 uur start de algemene voorverkoop!

Dit is mijn Macbeth, denkt Lucas De Man bij het zien van de Amerikaanse hitserie House of Cards: een man die gefrustreerd achterblijft en probeert zijn leven weer een richting op te duwen. Lucas is geraakt door het verhaal van voormalig Commandant der Strijdkrachten Peter van Uhm en vraagt Jamal Ouariachi om met die elementen een nieuwe tekst te schrijven. De ooit zo sterke liefde tussen Macbeth en zijn Lady Macbeth verdwijnt als haar man gebroken terugkomt uit de oorlog. Terwijl hun macht toeneemt, verliezen zij steeds meer de wereld om hen heen en tenslotte ook  elkaar.

“Maar deze bewerking heeft niet alleen een sterke politieke laag, ook een persoonlijke, waarmee de gebeurtenissen meer achtergrond krijgen (…) Op mij had het deze avond veel verschillende effecten. Ik werd ontroerd (wat ik bij dit stuk zelden heb gehad), ik heb gelachen, vooral om de vele actuele toespelingen, ik werd aan het denken gezet over macht en onmacht in deze wereld, maar mijn bewondering over deze gezamenlijke prestatie overheerst.”

★★★★★ Theaterkrant

tekst: William Shakespeare, tekstbewerking: Jamal Ouariachi, regie: Lucas De Man, spel: Dennis Coenen, Ludo Hoogmartens, Mark Kraan, Bert Luppes (op beeld), Servaas Petrov, Saskia Temmink, Isil Vos, stemacteurs (heksen): Frank Lammers, Hadewych Minis, Viggo Waas