Het Nationale Toneel

Het Nationale Toneel

Strange Interlude / Eugene O'Neill

Het Nationale Toneel

Strange Interlude / Eugene O'Neill

  • Vrijdag 31 mei 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 31 mei 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Wegens succes opnieuw in het theater
Het Nationale Toneel herneemt een van zijn meest succesvolle voorstellingen ooit. Ariane Schluter ontving destijds de Theo d’Or (de prijs voor beste vrouwelijke hoofdrol) en is ook nu weer de spil in ‘Strange Interlude’. “Een meeslepende voorstelling met topgaaf acteren”, schreef De Telegraaf. Nina Leeds’ grote liefde komt om op het slagveld. Strijdlustig tracht ze haar leven weer richting te geven. In vier meeslepende uren zijn we getuige van 25 jaar uit het leven van Nina en haar mannen. Eugene O’Neill
toont in dit stuk de ontembare kracht van seksuele driften en onderhuidse woede en biedt ons een fraai kijkje in het onderbewustzijn van zijn personages.

De jury van de Theo d’Or over Ariane Schluter die in de voorstelling transformeert van dartele twintiger tot verbitterde vijftiger: ”De wijze waarop Ariane Schluter deze noodlottige ontwikkeling speelt, van jong naar oud met alle nuances van verdriet, is indrukwekkend.” (Juryrapport 2003)

“Ariane Schluter steelt de show in stuk vol manipulaties en bedrog. (…) O’Neill stapelt intrige op intrige. (…) Comedy en drama wisselen elkaar mooi af.” (recensie uit 2003)

★★★★ Volkskrant

“Enorme fysieke prestatie en grote spelkwaliteiten.” (Recensie uit 2003)

★★★★ Trouw

“Doesburg concentreert zich op de acteursregie, en die is geweldig sterk.” (Recensie uit 2003)

★★★ NRC Handelsblad

“Een meeslepende voorstelling met topgaaf acteren” (Recensie uit 2003)

★★★ Telegraaf

“Johan Doesburg regisseerde Strange Interlude tien jaar geleden in de kleine zaal en bouwde de productie probleemloos om voor de grote zaal. Hij concentreert zich daarbij op het acteren en dat werkt voortreffelijk, mede dankzij de sterke cast. (…) Het maakt Strange Interlude tot een waar acteerfeest.”

★★★★ Theaterkrant.nldoor
Jos Schuring

“Het zijn de spelers die dit drama behapbaar maken. Ronduit spannend zelfs. (…) Fascinerend is ook Mark Rietman als deze Ned. (…) Het zelfbedrog van deze man is een voorstelling op zich waard.”

★★★★ Volkskrantdoor
Vincent Kouters

“Doesburg en zijn cast van voortreffelijke spelers slaan een lichte toon aan. Dat is knap (…). De ritmiek tussen dialoogtekst en terzijdetekst krijgt gaandeweg steeds briljantere invulling. Net als tien jaar geleden glorieert Ariane Schluter als Nina. De drie mannen zijn als de spiegels van haar verlangen. Elk van deze rollen krijgt prachtig contour. “

★★★★ NRC Handelsbladdoor
Kester Freriks

“Houdt de toeschouwer viereneenhalf uur aan z’n stoel gekluisterd. (…) Het stuk (…) kent geen zwakke momenten.”

★★★ Algemeen Dagblad

“Een klassieke enscenering, subliem acteerwerk en de weergaloos mooie tekst van Eugene O’Neill. (…) Strange Interlude is tijdloos mooi stuk.”

★★★ Noordhollands Dagblad

regie: Johan Doesburg · spel: Ariane Schluter, Jappe Claes, Mark Rietman, Dries Vanhegen, Nettie Blanken, Hans Croiset, Kay Greidanus en Barbara Sloesen.