Het Nationale Theater i.s.m. Asko Schonberg

Het Nationale Theater i.s.m. Asko Schonberg

Leedvermaak trilogie

Het Nationale Theater i.s.m. Asko Schonberg

Leedvermaak trilogie

  • Vrijdag 22 mei 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 18:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

De familietrilogie van Judith Herzberg is een primeur in Nederland en in slechts vier Nederlandse steden te zien!

In de meesterlijke familietrilogie Leedvermaak (1982), Rijgdraad (1995) en Simon (2001) beschreef Judith Herzberg in schijnbaar luchtige, tintelende dialogen het lief en leed gedurende drie decennia van een gewone Nederlandse familie. Het verhaal begint in 1970 met een uitbundig bruiloftsfeest van Lea en Nico. Gedurende de daaropvolgende dertig jaar volgen we hun levens en die van hun ouders, kinderen en vrienden. Voor het eerst worden deze drie stukken nu op één lange avond achter elkaar uitgevoerd.

Het heeft alles in zich van een uniek project, en niet alleen omdat het vijf uur duurt. Ook de aanpak van regisseur Eric de Vroedt is zeer bijzonder: het publiek neemt plaats op een tribune op het podium, terwijl de acteurs in de zaal en op de balkons spelen. Gezien deze speciale aanpak is het project in slechts vier steden te zien (Den Haag, Amsterdam, Nijmegen en Groningen). Leedvermaak trilogie kent een grote cast met topacteurs als Betty Schuurman, Joris Smit, Jaap Spijkers, Bram Coopmans, Tamar van den Dop en Hein van der Heijden.

Het Nationale Theater in coproductie met Asko|Schönberg
regie: Eric de Vroedt / tekst: Judith Herzberg / met: Bram Coopmans, Tamar van den Dop, Hein van der Heijden, Antoinette Jelgersma, Betty Schuurman, Joris Smit, Jaap Spijkers, Gustav Borremans, Mariana Aparicio Torres, Esther Scheldwacht, Soumaya Ahouaoui, Malou Gorter, Johannes Wirix-Speetjens, Nick Renzo Garcia / dramaturgie: Willemijn Barelds / decor: Maze de Boer / kostuum: Lotte Goos / licht: Bernie van Velzen / geluid: Florentijn Boddendijk & Remco de Jong