Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Othello

Het Nationale Theater

Othello

  • Dinsdag 27 maart 2018
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 27 maart 2018
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Confronterend, humoristisch en brutaal; Othello in regie van Daria Bukvic

Daria Bukvic maakte al naam met succesvolle voorstellingen als ‘Nobody Home’ en ‘Jihad’ en is vanaf 2017 als regisseur aan Het Nationale Theater verbonden. In haar eerste regie voor het gezelschap maakt dit grote talent een eigenzinnige bewerking van ‘Othello’. Confronterend en met een vleugje humor maakt ze van Shakespeares klassieker een spannend stuk over discriminatie en afgunst: hoe gaat een witte wereld om met het succes van een zwarte man? De jonge toneelschrijfster Esther Duysker maakt voor deze ‘Othello’ een nieuwe vertaling en bewerking.

Inleiding om 19:00

Inleiding om 19:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.00 uur. Deuren gaan om 18.45 uur open. Kaarten à € 2,50 kunt u meebestellen bij uw bestelling. Heeft u al kaarten gekocht, dan kunt u de inleiding hier bestellen.

“Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Haar Othello is gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend. Geef dit talent vooral vrij baan.”

★★★★ Recensie de Volkskrant

“Haar regie (Daria Bukvić) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.”

★★★★ Recensie NRC Handelsblad

“Deze Othello is fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid”

★★★★ Recensie Telegraaf