Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Every Brilliant Thing

Het Nationale Theater

Every Brilliant Thing

  • Zondag 26 februari 2023
  • SPOT/De Machinefabriek, Bloemstraat 38
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

– IJs.
– Watergevechten.
– Laat opblijven en dat je dan tv mag kijken.
– Het woord briljant.
– Dingen met strepen.
– Achtbanen.
– Struikelende mensen.

Een kind van zeven begint te schrijven aan een lijst met alle dingen die het leven de moeite waard maken. Terwijl het kind opgroeit, groeit de lijst mee. Schepijs. De stem van Nina Simone. De geur van oude boeken. Dromen dat je vliegt. Als er een miljoen dingen op staan, blijkt de lijst, die begon als steun voor een depressieve moeder, de reddingsboei voor het inmiddels volwassen kind. De hartverwarmende monoloog Every Brilliant Thing van Duncan Macmillan, afwisselend gespeeld door Tamar van den Dop of Bram Suijker, is humoristisch en hoopvol, dicht gespeeld op en met het publiek. “De mooiste monoloog van het jaar (…) een theatrale spijkerbom van menselijke veerkracht, liefde en troost.” (NRC Handelsblad)

Vlakkevloer-theater in de Machinefabriek

Vanaf seizoen 2022/2023 programmeert SPOT Groningen regelmatig voorstellingen in Theater de Machinefabriek, de werkplaats van onze huisgezelschappen Noord Nederlands Toneel en Club Guy & Roni. Het monumentale pand aan de Bloemstraat heeft een zogeheten vlakkevloer-theater.

“De mooiste monoloog van het jaar (…) een theatrale spijkerbom van menselijke veerkracht, liefde en troost.”
– NRC Handelsblad

Podcast

Rondom Every Brilliant Thing maakte HNT twee podcasts. Luister op hnt.nl/podcast naar een gesprek met schrijver Duncan Macmillan of hoor hoe Tamar van den Dop en Bram Suijker werkten aan de voorstelling.

tekst: Duncan Macmillan | regie: Erik Whien | spel: Tamar van den Dop of Bram Suijker