Het Nationale Theater

Het Nationale Theater

Othello

Het Nationale Theater

Othello

  • Zaterdag 29 februari 2020
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Regisseur Daria Bukvić werd in 2018 voor haar gedurfde bewerking van Shakespeareklassieker Othello beloond met enthousiaste recensies, nominaties en uitverkochte zalen. Wegens groot succes is deze voorstelling terug in de Stadsschouwburg.

Dé Shakespeare-hit van Daria Bukvić

Bukvić maakte samen met schrijfster Esther Duysker een confronterende bewerking van Othello. In Nederland wordt deze klassieker vaak gebracht als een liefdestragedie over wraak en jaloezie, maar Bukvić vraagt zich af: Waarom maakte Shakespeare van Othello bewust een zwarte man? Hoe gaat een witte wereld om met zijn succes? En wat betekent het om de enige zwarte man in een witte wereld te zijn?

“Daria Bukvić gaat met lef en brutaliteit deze klassieke Shakespeare te lijf. Haar Othello is gewaagd, bij vlagen meeslepend en naar het einde toe verpletterend. Geef dit talent vooral vrij baan.”

De Volkskrant ★★★★

“Haar regie (Daria Bukvić) is van begin tot eind spannend en actueel. De voorstelling is voorbeeldig en consequent uitgedacht.”

NRC Handelsblad ★★★★

“Deze Othello is fris, spannend, diepgaand en poëtisch in tekst, spel en vormgeving. Een lust voor het oog en listig tot onder de huid.”

Telegraaf ★★★★

Othello

Generaal Othello benoemt Cassio tot zijn luitenant en passeert daarmee zijn trouwe rechterhand Jago. Jago’s wraak is vernietigend. Hij doet Othello geloven dat zijn kersverse echtgenote Desdemona hem ontrouw is; een schaakzet met grote gevolgen.

Daria Bukvić

Daria Bukvić is regisseur, schrijver en sprekerscoach. Sinds haar afstuderen aan de Regie Opleiding van de Toneelacademie Maastricht in 2011 regisseert ze als freelancer voor verschillende theaters, festivals en productiehuizen en is ze artistiek leider van haar eigen stichting. Ze debuteerde met ‘Nobody Home’, een persoonlijke voorstelling over vluchtelingenproblematiek. Haar voorstelling ‘Melk & Dadels’ werd door de jury van het Nederlands Theaterfestival verkozen tot één van de twaalf beste voorstellingen van seizoen ’18-’19.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19.15 uur. Kaarten à € 2,75 je meebestellen bij je bestelling of apart bestellen wanneer je al kaarten hebt.

tekst: William Shakespeare / vertaling en bewerking: Esther Duysker / regie en bewerking: Daria Bukvić / met: Charlie Chan Dagelet, Claire Hordijk, Melody Klaver, Jord Knotter, Werner Kolf, Mark Lindeman, Rick Paul van Mulligen en Martijn Nieuwerf / decorontwerp: Marloes en Wikke / kostuumontwerp: Dymph Boss /muziekontwerp: Wilko Sterke / lichtontwerp: Yuri Schreuders