Het Nationale Ballet

Het Nationale Ballet

Best of Balanchine III

Het Nationale Ballet

Best of Balanchine III

  • Woensdag 6 november 2019
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Nationale Ballet belicht in drie werken de genialiteit en veelzijdigheid van meesterchoreograaf George Balanchine.

Inleiding om 19:15 uur

Inleiding om 19:15 uur

Voorafgaand aan deze voorstelling is er een inleiding om 19:15 uur. Deuren gaan om 19:00 uur open. Kaarten à € 2,75 kunt u meebestellen bij uw bestelling of apart bestellen wanneer u al kaarten heeft.

Ballet Imperial

Ballet Imperial bestempelde Balanchine zelf als een eigentijds eerbetoon aan Marius Petipa, de vader van het klassieke ballet en dé grote man van het negentiende-eeuwse Keizerlijke Russische ballet. Balanchine laat in dit weelderige tutu-ballet, op Tsjaikovski’s Piano Concerto nr. 2 en met nieuwe kostuums van François- Noël Cherpin, de verfijnde elegantie en vorstelijke grandeur van die tijd herleven.

Symphony in Three Movements

Symphony in Three Movements werd in 1972 gecreëerd voor het Stravinsky Festival. In dit bruisende ballet vol atletische elementen laat Balanchine zijn grote vernieuwingsdrang en muzikaliteit zien.

Who Cares?

Who Cares? roept met zijn glamour, humor, vitaliteit en songs van George Gershwin de sfeer van het oude Broadway op.

Coq au Vin of Vega Quiche

Coq au Vin of Vega Quiche

Vanaf 18.00 uur serveren wij een heerlijke Coq au Vin: kip met groenten, champignons en rode wijn, of een vegetarische quiche van geitenkaas, groene asperges en kastanjechampignons, beiden met pommes duchesse en een haricots verts salade. Bestel direct samen met je kaarten (€ 15,-) of los als je al kaarten hebt.

Warme brownie met ijs

Warme brownie met ijs

Nog een lekker toetje? Bestel dan samen met je kaartje koffie of thee met een warme brownie met ijs (€ 6,00). Kaarten al gekocht? Dit toetje is ook los te boeken.