Henny Vrienten – En toch…

Henny Vrienten – En toch…

Support: Swinder (solo)

Henny Vrienten – En toch…

Support: Swinder (solo)

  • Vrijdag 6 februari 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 6 februari 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa De Oosterpoort, Tromspingel 27 (ma t/m za: 12.00-18.00 uur) & website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

U betaalt per ticket € 2,50 servicekosten. Dit bedrag wordt in het bestelproces toegevoegd.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

In november verscheen het alom geprezen album ‘En Toch…’ van Henny Vrienten, bijna een kwart eeuw na zijn laatste soloplaat. Na vorig jaar voor de allerlaatste keer met Doe Maar op de bühne gestaan te hebben, blijkt het bloed toch te kruipen waar het niet gaan kan: Henny besloot samen met zijn zoon Xander een album op te nemen en liet het produceren door Daniël Lohues. Op dit album neemt hij afstand van de perfectie die hij in Doe Maar zo nastreefde, en horen we de hele integere en persoonlijke kant van Vrienten.

Met dit nieuwe album gaat Henny Vrienten in 2015 op tour door Nederland en doet hij op 6 februari De Oosterpoort aan, samen met zijn zoon Xander, My Baby en Wouter Planteijdt.

Luister hier naar de album sampler van ‘En Toch…’ op YouTube.

Support: Swinder (solo)
Swinder is het Groningstalige geesteskind van singer-song writer Bas Schröder. Zwalkend tussen melancholieke popliedjes en up-tempo Folk-rock maakt hij sinds de nazomer van 2012 de Groninger kroegen onveilig. De eerste single ‘Noar Stad’ gooide hoge ogen op diverse regionale radiozenders, binnen maar ook buiten het dialectcircuit. Onlangs nog de support bij Rowwen Heze en te zien op het festival Songbird Sessions, nu komt Bas Schröder een soloshow geven als support van Henny Vrienten!

Interview Dagblad van het Noorden (Peter van Brummelen)

“De liedjes dienden zichzelf aan.”

Lees het volledige interview.

“Henny Vrienten heeft zich op 66-jarige leeftijd de vrijheid gepermitteerd om de plaat te maken die hij op dat moment voelde en geeft zich zonder kunstgrepen helemaal bloot. Een plaat recht uit het hart!”

Lees de volledige albumrecensie

★★★★★ Albumrecensie Festivalinfo

“Wie Henny Vrienten nog steeds alseen commercieel popmannetje ziet, dient deze prachtplaat  te beluisteren om het tegendeel te ervaren.”

Lees hier de volledige albumrecensie.

★★★★★ Albumrecensie Lustforlife