Hans Dagelet, Bodil de la Parra

Hans Dagelet, Bodil de la Parra

Het Indisch Interieur

Hans Dagelet, Bodil de la Parra

Het Indisch Interieur

  • Zondag 23 oktober 2022
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Het Indisch Interieur is een scherp familiedrama over het Indische oorlogsverleden, dat nog steeds doorwerkt in de huidige generatie Indische Nederlanders.

We zijn gedurende een avond en een nacht te gast bij een Indische familie, waarvan de pater familias (Hans Dagelet) zijn erfenis probeert te verdelen onder zijn kinderen, kleinkinderen en hun aanhang. Drie generaties buigen zich over alles wat het familiehuis herbergt: stille getuigen van een gewelddadig, mysterieus en complex verleden dat nog steeds voelbaar is in alle haarvaten van de Nederlandse maatschappij. Achter elk erfstuk schuilt een verhaal, maar de erfgenamen lijken niet echt happig om die aan te horen. Drie generaties Indo’s en hun Nederlandse partners blijken nog steeds te worstelen met een tropisch trauma.

Bo Tarenskeen

De aandacht voor ons Indische verleden lijkt de laatste jaren eindelijk op een diepgaandere manier te zijn wakker gekust, door een film als De Oost, de boeken van Alfred Birney en het werk van David Van Reybrouck. Het Indisch Interieur wordt geschreven en geregisseerd door Bo Tarenskeen, die in 2019 een duit in het zakje deed met het lovend ontvangen De Indië Monologen: “Mooi dat er door middel van dit soort theateravonden invoelbaar wordt gemaakt hoe de koloniale geschiedenis nog steeds doorwerkt op de generaties van nu.” (Het Parool)

tekst en regie: Bo Tarenskeen | spel: Hans Dagelet, Bodil de la Parra, Reinout Bussemaker, Bo Tarenskeen, Mingus Dagelet e.a.