Hannes Minnaar

Hannes Minnaar

Dutch Delight

Hannes Minnaar

Dutch Delight

  • Donderdag 18 april 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 18 april 2024
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:15 start of event
  • (Times are subject to change)

Tijdens Dutch Delight ontmoet je de supertalenten van de Nederlandse klassieke muziek en maak je kennis met hun verrassendste kanten. De presentator interviewt de musici, waardoor je allerlei leuke en interessante weetjes hoort die je niet in een doorsnee concertprogramma leest. Daarna geniet je een uur lang met net iets nieuwsgierigere oren van de muziek.

Hannes Minnaar mag zich sinds 2019 ‘officieel’ meesterpianist noemen. In juli van dat jaar debuteerde hij namelijk in de gelijknamige, prestigieuze serie en het Amsterdams Concertgebouw. Een reeks waar halfgoden als Martha Argerich, Maria João Pires, Grigori Sokolov, Krystian Zimerman en de broers Lucas en Arthur Jussen in de jaren daarvoor hun opwachting maakten. Als je in dat rijtje staat, tel je dus op z’n zachts gezegd mee. Merlijn Kerkhof schreef in zijn recensie in de Volkskrant: “Meesterpianist is een gewichtig woord, maar Hannes Minnaar toont zich die titel meer dan waardig.”

Voor de kenners kwam die status niet uit de lucht vallen. Pers en publiek beschouwen hem al een aantal jaren als een van de allerbeste pianisten die er in ons land rondloopt. Zo schreef Het Parool in 2020 na het verschijnen van zijn cd met werk van  Schumann, Ravel en Zuidam: “Minnaar voegt zich in het rijtje met de grote pianisten van onze tijd.” Zijn opname van de Goldbergvariaties uit 2021 kreeg eveneens veel bijval, waaronder een Diapason d’Or en een Edison Klassiek 2022.

Tijdens Dutch Delight gaat de presentator in gesprek met deze sterpianist, die natuurlijk ook heel veel mooie muziek meeneemt. Zo hoor je onder meer Schuberts Fantasie in C. Een stuk dat zo moeilijk is dat Schubert zelf er ooit bij een uitvoering over struikelde en daarna woedend de partituur wegsmeet en riep: “Dat laatste deel moet de duivel maar spelen.” Maar wij hebben sterpianist Hannes Minnaar!

Presentatie door Jet Berkhout
Jet Berkhout studeerde Nederlands en volgde een minor Muziekwetenschap in Amsterdam. Tijdens haar studie speelde ze viool en piano in onder andere het VU-Orkest, het Nederlands Studenten Orkest en het Ricciotti Ensemble. Na haar studie werd ze tv-presentator en regisseur bij o.a. jongeren-omroep (TMF) en NPO Klassiek. Waar mogelijk speelt ze in de marge van schuifdeuren en dorpskerkjes met haar strijkkwartet Striking Four en strijkorkest Lundi Bleu. Bij Dutch Delight interviewt Jet Berkhout pianist Hannes Minnaar.

Programma
Schubert: Fantasie in C ‘Wanderer‘
Chopin: 24 Preludes op.28

Vrije zitplaatsen
Alleen vrije zitplaatsen beschikbaar
Dineren bij MUZE

In restaurant MUZE kom je in een sfeervolle ambiance in de stemming voor het concert. We serveren hier klassiek gerechten op eigentijdse wijze, naar keuze een drie- of viergangen diner.

Bekijk menu en reserveer