Guy Davis

Guy Davis

Guy Davis

  • Dinsdag 26 november 2019
  • SPOT/Der Aa-theater, Akerkstraat 11
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Hoewel de veelzijdige bluesman Guy Davis geboren en getogen is in New York, maakt hij geen grotestadsblues. Akoestische gitaar, mondharmonica, banjo en wasbord; meer heeft hij niet nodig. Op dit moment kun je hem beschrijven als dé internationale ambassadeur van akoestische blues. Dinsdag 26 november staat Davis in het Der Aa-Theater. Verwacht een kenmerkende finger-picking stijl, ondersteund door een warm blues-geluid.

Inspiratie

Davis groeide op in New York City, maar ontwikkelde zijn passie voor de blues dankzij de verhalen van zijn grootouders, afkomstig uit het diepe zuiden van de VS; het platteland waar de blues ooit begonnen is. Die invloed is nog steeds aanwezig in de muzikale loopbaan van Davis. Hij verlaat de gebaande paden graag, maar miskent tradities nooit.

”It’s Sonny and Brownie live – and taken to another level.” Lees hier de volledige albumrecensie door Blues Blast Magazine.

Groots repertoire

Zoals het een bluesman betaamt, heeft hij een lange adem: in 2018 verscheen Sonny & Brownie’s Last Train, zijn veertiende album alweer! Op het album staan een aantal fraaie traditionals, zoals Take This Hammer, Baby Please Don’t Go To New Orleans en Midnight Special. En dat alles in onvervalste Guy Davis-stijl.

Enkel vrije zitplaatsen beschikbaar