Groots en meeslepend

Groots en meeslepend

Straussvogel

Groots en meeslepend

Straussvogel

  • Zaterdag 19 december 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 19 december 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

3-kwartsmaat 4-ever!
Onder het motto Strauss in the house gaat Steef de Jong op zoek naar het verhaal achter de gevierde walskoning Johann Strauss jr.. Hij maakt een muziekfilm op toneel over de man die de meest levenslustige muziek ter wereld schreef. Maar was hij zelf wel zo vrolijk? Of schuilt er achter de meezingers een groots drama?

Met ‘Straussvogel’ sluit De Jong zijn humoristische en fantasierijke eenmansoperette-trilogie over het Habsburgse Rijk af, waarmee hij de operette voor de vergetelheid wil behoeden. “De lol zit hem in het vernuft waarmee De Jong kartonnen rekwisieten, kostuums en videobeelden samenbrengt tot een handzame operette. De fantasie staat daarbij voorop.” (de Volkskrant)

“Operette-enthousiast Steef de Jong speelt zijn aanstekelijke solo. Een speelse, aangenaam naïeve en vindingrijke voorstelling over Johann Strauss jr.”

de Volkskrant

“Steef de jong toont zo dat hij niet alleen een prima zanger is maar ook een vaardig tekstdichter, met grappige rijmvondsten in oudhollandse stijl. (…) De Jong is zo innemend en zit zo vol leuke anekdotes dat hij het publiek moeiteloos blijft boeien.”

★★★ Trouw

“Steef de Jong probeert de operette van het stoffig imago te ontdoen en noemt Strauss zelfs de Armin van Buuren van de negentiende eeuw. In zijn liefdesverklaring slaagt hij wonderwel, juist door de ingenieuze en speelse vermenging van genres: film en muziek, ingeleefd spel en vertelling. (..) Wie aarzelt de wereld van de operette binnen te gaan, moet de voorstelling Straussvogel van talent Steef de Jong niet missen.”

★★★★ Theaterkrant

“Dan wordt ook duidelijk dat Steef de Jong behalve een goede zanger, een inventieve vormgever en een innemende performer ook nog een uitstekend acteur is.”

Haarlems Dagblad

concept & spel: Steef de Jong ∙ regie: Ina Veen