Gretchen Peters (SEATED)

Gretchen Peters (SEATED)

Gretchen Peters (SEATED)

  • Zaterdag 30 maart 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 – 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato, Free Record Shop, Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45 p/min) en www.ticketservice.nl

Let op: uitsluitend vrije zitplaatsen.

Gretchen Peters is een veelgeprezen singer-songwriter met boeiende, diepgaande folk/roots/country liedjes. De Amerikaanse debuteerde in 1996 op 38-jarige leeftijd met het album ‘The Secret Life’, maar schrijft al sinds begin jaren negentig liedjes voor country sterren als Martina McBride, Faith Hill en Trisha Yearwood.

In 1995 was er het eerste grote succes voor Gretchen Peters, toen het door haar geschreven nummer ‘Independance Day’ (gezongen door Martina McBride) de ‘Country Music Association Song Of The Year Award’ won. Dit nummer maakte tevens veel indruk op Bryan Adams, met als gevolg dat Gretchen Peters als co-writer aan de slag ging voor Adams. Daarna besloot Peters om naast het schrijven van liedjes deze ook zelf uit te gaan voeren.

Dit resulteerde vooralsnog in een zevental albums, waarvan de meest recente ‘Hello Cruel World’ is. Ook op dit nieuwste album duikt Peters de diepte in en schrijft ze nummers over klein persoonlijk leed, waar haar levenservaring en emotionele bagage duidelijk in doorklinken. En ook al is ze een relatieve laatbloeier, op plaat en podium blijft ze altijd jeugdig klinken en weet ze luisteraar en publiek keer op keer te raken.