Goran Bregovic & the Wedding and Funeral

Goran Bregovic & the Wedding and Funeral

Orchestra VERPLAATST NAAR Kleine Zaal

Goran Bregovic & the Wedding and Funeral

Orchestra VERPLAATST NAAR Kleine Zaal

  • Dinsdag 2 oktober 2012
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 2 oktober 2012
  • start of event
  • (Times are subject to change)

In de seizoenbrochure staat een verkeerde datum (28 september) vermeld bij dit concert. De juiste datum is 2 oktober.

Kaartverkoop via: kassa (ma. t/m za. vanaf 12.00 uur) en website De Oosterpoort, Ticketservice via Ticketlijn: 0900-3001250 (€ 0,45) www.ticketservice.nl, Free Record Shop, Plato en de overige bekende voorverkoopadressen.

De keizer van de Balkan

De keizer van de Balkan Goran Bregovic behoort met onder andere Shantel tot de vaandeldragers van de moderne Balkanpop, een genre dat de laatste jaren – terecht – niet over populariteit te klagen heeft. De in Sarajevo geboren componist was in een ver verleden de grootste rock-‘n-rollster van Joegoslavië. Dankzij de door hem gecomponeerde soundtracks van films als ‘Underground’, ‘Black Cat White Cat’ en ‘Borat’ brak hij in de jaren negentig internationaal door.

In 2008 traden Bregovic en zijn Wedding and Funeral Orchestra op als pauzeact tijdens het Eurovisie Songfestival 2008 in Belgrado en konden miljoenen Europese huishoudens meegenieten van zijn gepassioneerde cocktail van rock, klassiek en Oost-Europese volksmuziek. Spat de vrolijkheid al van zijn albums af, live zijn Bregovic en zijn negentienkoppige orkest een regelrechte sensatie.

Hoewel het zeker niet alleen feestmuziek is, want ook de melancholische toets wordt niet geschuwd. Wie alvast een voorproefje wil nemen, zou zeker eens moeten luisteren naar het live opgenomen ‘Alkohol’ uit 2008. Een album vol onvervalste Balkanmuziek met als troeven het stampertje ‘Gas Gas Gas’ en een meeslepende ode aan de koningin van de Balkanmuziek: Esma Redzepova. Dit jaar verschijnt de nieuwe cd van Bregovic, ‘Champagne for Gypsies’.

“Dit is zigeunermuziek zoals het hoort: met een snik, een traan en een glimlach. Maar altijd feestelijk.”

★★★★★ Dit is zigeunermuziek zoals het hoortdoor
De Morgen