Golden Palace

Golden Palace

Shop till you drop

Golden Palace

Shop till you drop

  • Dinsdag 28 november 2017
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Dinsdag 28 november 2017
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Een beeldende, absurd-humoristische voorstelling over onze shopverslaving

Golden Palace neemt u mee naar een warenhuis waar wensen werkelijkheid worden. Zit u niet lekker in uw vel? Een glanzend paar nieuwe schoenen doet wonderen. Bent u de zin van het bestaan een beetje kwijt? Het sales team van ‘Shop till you drop’ helpt u door de moeilijke momenten heen. Voor elk probleem heeft het warenhuis een passende oplossing op voorraad: een product op maat dat uw geluksgevoel doet oplaaien. Herboren stapt u terug de wereld in.

Theatergroep Golden Palace is een meester in de analyse van het menselijk functioneren. “Golden Palace fileert menselijk gedrag op vlijmscherpe wijze, zeer humoristisch en met het oog van een uitstekend antropoloog,” schreef de Volkskrant al eens. In de beeldende, absurd-humoristische voorstelling ‘Shop till you drop’ buigt het gezelschap zich over onze aan verslaving grenzende drift om te shoppen. Proberen we met ons koopgedrag het gat in onze ziel te dichten?

“De regie van Ingrid Kuijpers voltrekt zich volgens beproefd recept. Met een minimum aan tekst legt ze herkenbare neuroses bloot. Het fysieke spel neemt absurdistische trekken aan met tragikomisch effect: er breekt een gevecht los tot in de pashokjes om de laatste aanbiedingen. En de klanten eindigen uitgekleed, als paspoppen van een doorgeslagen commercie.”

★★★★ de Volkskrant

“Zoals eerder in voorstellingen als Restaurant Amore en Death By Powerpoint laat artistiek leider Ingrid Kuijpers een moralistische boodschap achterwege, maar gebruikt komische uitvergroting, absurde situaties en fysiek spel om het publiek een zeer overtuigende spiegel voor te houden.”

★★★★ Trouw

“En natuurlijk is het ook een beetje wrang, die behoefte aan steeds meer en steeds groter, die noodzaak om de leegte te vullen met allerlei spullen. Maar Shop till you drop is gelukkig geenszins moralistisch. Het is een heerlijke parodie, even herkenbaar als hilarisch, op onze aan verslaving grenzende drift om te shoppen.”
“Het concept is briljant”

Haarlems Dagblad

“Golden Palace is lekker absurdistisch op dreef”

★★★★ De Volkskrant

Concept en regie: Ingrid Kuijpers | Assistent regie: Jansje Meijman | Spel: Titus Boonstra, Katelijne Beukema, Syoma Ekhart, Monique Kuijpers, Annebel Overbeeke en Kajetan Uranitsch