Giselle (8+)

Giselle (8+)

De Toneelmakerij en DOX

Giselle (8+)

De Toneelmakerij en DOX

  • Zondag 24 november 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 24 november 2024
  • SPOT/Stadsschouwburg, Turfsingel 86
  • 14:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Giselle is één van de beroemdste balletten ter wereld. De Toneelmakerij en DOX presenteren een actuele bewerking van de klassieker met songs, beats en hiphop voor de grote zaal. Een meeslepend verhaal over stardom en vriendschap, over samen dromen en strijden voor wat je het allerliefste wil. 

Het verhaal

Giselle en haar matties zijn een crew. Het pleintje is hun thuis. Hier chillen ze, dansen ze en steunen ze elkaar als ze moeten dealen met onbetrouwbare ouders en drammende docenten. Maar op een dag komt queen bee Giselle niet opdagen en staat hun wereld op zijn kop. Heeft die mysterieuze jongen daar soms iets mee te maken? Dromen die werkelijkheid worden – kan dat echt?

Een knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang

Voor Giselle bundelen de Toneelmakerij (1000+1 Nacht, De Toverfluit, As you like it) en DOX hun krachten. Vijfvoudig Krekelwinnaar Timothy de Gilde maakte eerder samen met Joachim Robbrecht en Dalton Jansen stampende jeugdvoorstellingen waarin dans en spel in elkaar overlopen. Nu brengen zij deze knallende ontmoeting tussen dans, tekst en live zang; een moddervette viering van de ‘chosen’ voor iedereen vanaf 8 jaar.

Tekst: Nina van Tongeren en Joachim Robbrecht   / Regie en choreografie: Timothy de Gilde en Dalton Jansen   / Spel: Charlie Chan Dagelet, Leendert de Ridder, Leandro Ceder, Fiona Dekkers e.a.   / Dramaturgie: Paulien Geerlings   / Muziek: Anne-Fay Kops en Jeremia Jones   / Lichtontwerp: Tim van ‘t Hof   / Kostuums: Studio Sabine Staartjes / Vormgeving: Dieuweke van Reij

Voor welke leeftijd?

Voor welke leeftijd?

Er is niets zo leuk als een voorstelling bezoeken met je kinderen. We begrijpen dat je soms niet kunt wachten tot je kind de juiste leeftijd heeft. De leeftijdsaanduiding bij onze (familie)voorstellingen is er echter niet voor niets: voorstellingen kunnen voor te jonge kinderen onbegrijpelijk of zelfs griezelig zijn. Neem je toch een kind mee onder de aangegeven leeftijdsgrens, dan kunnen we je de toegang weigeren of een plek achterin of bovenin de zaal toewijzen.