Frascati Producties

Frascati Producties

De wilde eend

Frascati Producties

De wilde eend

  • Maandag 30 november 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Maandag 30 november 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

“Ibsens klassieker als duister sprookje” (Volkskrant****)
‘De Wilde Eend’ wordt gezien als het meesterwerk van de Noorse schrijver Henrik Ibsen (1828-1906). Regisseur Maren Bjørseth (1984) onderwerpt het stuk aan haar eigentijdse, muzikale visie, zoals ze dat recent ook al deed met het bejubelde ‘Een bruid in de morgen’ van Hugo Claus van Frascati Producties en TGA. “Een Droomdebuut”, schreef Trouw.
‘De Wilde Eend’ gaat over Hjalmar Ekdal, die redelijk gelukkig samenleeft met zijn vader, vrouw en dochter Hedvig. Als Hjalmars vroegere vriend terugkeert naar het geboortedorp, komen er echter oude familiegeheimen aan het licht.

Extra informatie

“Met haar bewust naïeve enscenering verruilt Bjørseth, die eerder al Nora van Ibsen onder handen nam, het starre voor het speelse, met een zeer beeldende en genietbare voorstelling als gevolg. (…) Ook de dromerige, elektronische muziek van Wessel Schrik werkt sfeerverhogend.”

★★★★ de Volkskrant

”Krachtige beelden en sterke mises-en-scene scheppen, dat kan de Noorse Bjørseth (die in 2013 de Ton Lutz-prijs voor meest belovende jonge regisseur ontving) goed, zoals ze ook in eerdere regies al bewees. Nu weer: in een prachtig bos van wit bordkarton op een groen tapijt, stellen een blij meisje en haar metgezellen zich voor met een soundscape van spannende natuurgeluiden die overgaat in uitbundige muziek, zang en dans.”

Lees hier de volledige recensie

★★★ Trouw

tekst: Henrik Ibsen ∙ regie: Maren E. Bjørseth ∙ dramaturgie: Nina Thunissen ∙ spel: Anne-Chris Schulting, Sander Plukaard, Jochum ten Haaf, Mark Kraan, Thomas Höppener, Diewertje Dir ∙ vertaling: Karst Woudstra