FISCHER-Z (SOLO)

FISCHER-Z (SOLO)

‘Red Skies Over Paradise’ Celebration Tour

FISCHER-Z (SOLO)

‘Red Skies Over Paradise’ Celebration Tour

  • Dinsdag 1 november 2022
  • SPOT/Nieuwe Kerk , Nieuwe Kerkhof 1, Groningen
  • 20:30 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

John Watts viert tijdens komende Fischer-Z Solo tour het legendarische ‘Red Skies Over Paradise’! Tijdens deze speciale show zal hij dit album uit (1981) dan ook volledig spelen. De tweede helft van het optreden speelt hij nummers die tickethouders vooraf online zelf konden kiezen uit een lijst van 120 liedjes.

Mooi extraatje: De tour gaat vergezeld met een limited edition Fischer- Z Solo studio album van het Red Skies Over Paradise album, dat alleen beschikbaar zal zijn voor verkoop tijdens deze shows. John Watts nam de hele plaat opnieuw op in de Hansa Studios in Berlijn en gaf er een energieke en fascinerende nieuwe sound aan.

Over Fischer- Z

De meer dan 40-jarige carrière van John Watts bij Fischer-Z omvat 23 albums en duizenden concerten wereldwijd. Met meer dan 2 miljoen verkochte albums spreidt  het succes zich over heel Europa. Peter Gabriel, Steve Cropper en Dexy’s Midnight Runners’ Brass Section hebben allemaal bijgedragen aan opnames. Fischer-Z heeft het podium gedeeld met James Brown voor een menigte van 167.000 mensen in Oost-Berlijn, toerde met zowel The Police als Dire Straits, verscheen met Bob Marley op zijn laatste Europese festivaltour en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Watts heeft de afgelopen jaren een indrukwekkend en eclectisch scala aan werk afgeleverd dat zich kenmerkt door warmte en menselijkheid.