Fábia Rebordão

Fábia Rebordão

Fábia Rebordão

  • Woensdag 5 december 2018
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19:30: Zaaldeuren gaan open
  • 20:30: Aanvang concert
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Woensdag 5 december 2018
  • De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:30 start of event
  • (Times are subject to change)

Fábia Rebordão

Als nichtje van de legendarische koningin van de fado Amália Rodrigues kreeg Fábia Rebordão het genre met de paplepel ingegoten. Nu wordt ze alom beschouwd als een van de beste zangeressen van de nieuwe fadogeneratie. Maar ook genres als soul, bossa nova, blues en jazz klinken door in haar warme, melancholische muziek.

Rebordão werd ontdekt in 2011 door Jorge Fernando, de gitarist van Amália Rodrigues, die ook aan de wieg stond van de carrières van internationale supersterren Mariza en Ana Moura. Fernando hoorde in Rebordão’s stem dezelfde diepgang en emotie als in die van haar tante.
In 2016 verscheen haar meest recente album Eu (Ik), waarop ze wordt begeleid door onder andere Jorge Fernando, voormalig gitarist van Mariza en…Amália Rodrigues.

Op haar laatste album stelt ze zichzelf de vraag wat fado voor haar betekent. ‘Voor mij is dat zingen over waarheid en oprechtheid. Als je een huivering voelt, dan is het fado, dat is waarnaar ik streef.’ Sinds ze in 2011 doorbrak, heeft ze alle verwachtingen overtroffen. ‘De toekomst van fado is geschreven met de F van Fábia’, schreef het in Portugal zeer gezaghebbende dagblad Jornal de Notícias.

Let op: alleen vrije zitplaatsen

The niece of the legendary Queen of Fado, Amália Rodrigues, Fábia Rebordão was practically spoon-fed this music from an early age. She is now considered one of the best in the new generation of fado singers. Her warm, melancholic music is also laced with hints of other genres, like soul, bossa nova, blues and jazz.

Rebordão was discovered in 2011 by Jorge Fernando, the guitarist who accompanies Amália Rodrigues and who in turn also stood at the cradle of international careers of superstars like Mariza and Ana Moura. Fernando heard the same profundity and emotion in Rebordão’s voice as in that of her aunt. On her new CD Eu (I) Rebordão sings about her deep, heartfelt relationship with fado.