ESNS

ESNS

ESNS

  • Zaterdag 20 januari 2024
  • Groningen
  • 17.00 uur: Noorderslag
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 20 januari 2024
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Ook dit jaar is De Oosterpoort de thuisbasis van Noorderslag, het festival dat ieder jaar de meest veelbelovende Nederlandse artiesten presenteert. Het festival vindt al sinds 1986 plaats en is geroemd en bekend onder muziekliefhebbend Nederland. Je ziet op Noorderslag namelijk de acts die je in de zomer in de grote podia van bekende festivals ziet. Een hoogtepunt van de avond is de uitreiking van de Popprijs.

De volledige line-up vind je op de website van ESNS. Alvast inluisteren doe je in deze playlist met alle ESNS24 artiesten.

Noorderslag is onderdeel van het festival en de conferentie ESNS, dat plaatsvindt van 17 tot en met 20 januari 2024. Van woensdag tot en met zaterdag vindt overdag de conferentie voor professionals uit de muziekindustrie plaats in De Oosterpoort. ‘s Avonds, van woensdag tot en met vrijdag vindt Eurosonic plaats in de binnenstad van Groningen en ten slotte sluit festival Noorderslag op zaterdagavond het evenement af.

Bekijk hieronder alvast de aftermovie van de vorige editie om in een flits te zien wat je kan verwachten.

Over ESNS

ESNS, opgericht in 1986, organiseert jaarlijks een vierdaags showcasefestival en muziekconferentie op verschillende locaties in Groningen, Nederland. Ontdek de meest opwindende opkomende Europese (Eurosonic) en Nederlandse (Noorderslag) acts, variërend van mainstream pop tot progressieve vondsten tijdens het festival, dat het podium vormt voor toonaangevende Europese festivals. De conferentie is erop gericht de muziekindustrie op weg te helpen naar een duurzame toekomst en agendeert toonaangevende onderwerpen en innovaties.

Elk jaar in januari stelt ESNS 350 opkomende Europese artiesten voor aan meer dan 40.000 muziekliefhebbers en meer dan 4.000 professionals uit de muziekindustrie, waaronder 400 internationale festivals. Overdag biedt de conferentie plaats aan meer dan 150 paneldiscussies, interviews, keynotes en veel meer over dringende onderwerpen en de noodzaak van sociale verandering in de muziekindustrie. ’s Avonds treden van woensdag tot en met vrijdag op 40 verschillende locaties in hartje Groningen Europese acts op. En op zaterdag staan opkomende Nederlandse artiesten centraal tijdens Noorderslag in De Oosterpoort. Komende editie zijn onder meer Froukje, Berry Galazka, Claude, Iva Lorens, Elephant, Thala en Joost te vinden in Groningen.

ESNS is van essentieel belang gebleken om nieuwe Europese acts door te laten breken in live muziekscenes in heel Europa en daarbuiten. Het showcasefestival, dat in 1986 van start ging, heeft een indrukwekkende staat van dienst in het kickstarten van de internationale carrières van artiesten als Altin Gün, Arlo Parks, Alyona Alyona, Celeste, Daði Freyr, Dua Lipa, Fontaines D.C., Friedberg, Go_A, K.ZIA, George Ezra, girl in red, Hinds, Meduza, Meskerem Mees, MYD, Priya Ragu, Pip Blom, Pongo, Royal Blood, Sigrid en Wet Leg.