Erik van Muiswinkel

Erik van Muiswinkel

Buigt allen mee voor Drs. P.

Erik van Muiswinkel

Buigt allen mee voor Drs. P.

  • Vrijdag 18 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19.15 uur: Aanvang inleiding (kaartje nodig)
  • 20.15 uur: Aanvang voorstelling
  • 21.05 uur: Pauze
  • 22.10 uur: Einde voorstelling
  • (Tijden onder voorbehoud)

De Nederlandse kleinkunst, ja, de Nederlandse taal was zonder de hilarische verschijning van woordtovenaar Drs. P (1919-2015) beslist niet dezelfde geweest. Heinz Polzer schreef een reeks fascinerende boeken, honderden krankzinnige en muzikaal altijd verrassende liedjes, waarvan er een stuk of vijf nationaal bekend werden.

Erik van Muiswinkel, die in 1976 al correspondeerde met zijn held, geeft hem in 2019 het volle pond. In Buigt Allen Mee Voor Drs. P speelt hij een kleine zaalvoorstelling op de Schaal van P: intiem, ironisch, verwarrend en om te huilen van het lachen. Met onder andere De Grenadiertjes, Gonzofoon, Los Pompadores, Evangelische Potpourri, Goed Nieuws en De Gezusters Karamazov.

Frietje Baxbier en stoof

Frietje Baxbier en stoof

Begin je avond goed met een heerlijk portie stoof (vlees of vega) in Groninger Baxbier met groentes van het seizoen, frieten en mayonaise. Bestel direct samen met je kaarten (€ 13,50) of los als je al kaarten hebt.

 

 

Interview met biograaf Michèl de Jong

Voorafgaand gaat journaliste Lara Harbers in gesprek met biograaf en vriend van Drs P, Michèl de Jong. Het interview start om 19.15 uur. Deuren gaan om 19.00 uur open. Kaarten à € 2,75 kun je apart bestellen indien je in bezit bent van een kaartje voor de voorstelling.

‘Een ode aan het leven en werk van de ‘plezierdichter’ en poëziepurist. Van Muiswinkel is daartoe de gedroomde cabaretier. Zijn taligheid en zin voor humor zorgen voor een even geestige als ontroerende ode aan de man dankzij wiens inzet er in 1986 na ruim 150 jaar een nieuw Nederlands Rijmwoordenboek kwam.’

★★★★ – Algemeen Dagblad

‘Wat Van Muiswinkel doet is geraffineerd. Zonder een spoor van ijdelheid brengt hij, naast veel mooie, bekende en onbekende P-liedjes eigen vondsten. Het is een wonderschone ode aan een man die we node missen in het hedendaags gekrakeel.’

★★★★ – NRC Handelsblad

piano: Guus van Marwijk | gitaar: Paul Remmelts