Electric Six

Electric Six

support: Andy D + Joywride

Electric Six

support: Andy D + Joywride

  • Zaterdag 23 november 2013
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zaterdag 23 november 2013
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Kaartverkoop: kassa (ma t/m za van 12.00 tot 18.00 uur: 050 368 0 368) en website De Oosterpoort, Plato en ticketmaster.nl

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

De rockband Electric Six uit Detroit timmert al een jaar of tien hard aan de weg. De band mixt ongeveer evenveel genres door elkaar als dat ze bandleden hebben. Metal, Disco, New wave, Garage en Punk; het kan allemaal voorbij komen in de nummers van Electric Six. Maar in alle gevallen geldt dat de muziek uiterst dansbaar is.

In 2003 beleefden de heren uit Detroit hun doorbraak met de singles ‘Danger! High Voltage’, ‘Gay Bar’ en het album ‘Fire’. In 2013 zijn ze acht studioalbums verder en onlangs verscheen het eerste livealbum ‘Absolute Pleasure’. Volgens Electric Six is een livealbum hét summum voor een band: het is een teken van onsterfelijkheid. De plaat werd gedurende twee avonden opgenomen, tijdens shows in First Avenue (Minneapolis) en The Double Door (Chicago). Ze selecteerden hiervoor hun beste songs van de afgelopen tien jaar, waardoor het meteen een soort ‘Greatest Hits’ is. Dit belooft een feestje te worden!

Support: Andy D

Als de Vikingen een tijdreis maakten naar de jaren 80 van de vorige eeuw, samples meenamen van Grandmaster Flash, Prince, Beastie Boys en Michael Jackson en vervolgens een liefdesbaby maakten met Peaches, krijg je Andy D. Zo omschrijft Andy het althans zelf. Met zijn combinatie van rap, rock en humor en vooral een spectaculaire liveshow is Andy D iemand die je moet meemaken ‘in the flesh’. Zijn derde album ‘Warcries’ kwam begin dit jaar uit.

Support: Joywride

Joywride brengt de glamrock looks en een dancerock sound terug naar het heden en is momenteel een van de leukere live acts uit de Londense underground scene. Uiterst meezingbare refreinen met een klassieke pop-feel en een bijbehorende strakke styling. Deze band neemt je mee op een Joywride.