Eefje de Visser

Eefje de Visser

Eefje de Visser

  • Dinsdag 21 juni 2022
  • SPOT/De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)

Donkere drums, warme synths, catchy songs en een bezwerende stem. In januari 2020 verscheen Bitterzoet, het vierde album van Eefje de Visser, een filmische popplaat vol zwoele elektronica en dance invloeden. Nederlandse popcritici verkozen Bitterzoet tot album van het jaar 2020, de eerste keer dat een plaat van eigen bodem de traditionele eindejaarslijst van muziekblad OOR aanvoert.

Op Bitterzoet beschrijft Eefje in haar herkenbare stijl een dromerige wereld die zich net als magic hour bevindt tussen dag en nacht en tussen zoet en bitter. Eefje de Visser: “De plaat moest voelen als een trage trip, een romantisering van de werkelijkheid, pijnlijke ervaringen gemixt met warmte. De titel heeft ook een link met de smaak van drank, het maakt de wereld mooier, maar het escapisme kan ook wrang en onecht zijn. Die schemerzone tussen fantasie en realiteit is veel terug te horen op de plaat.”

Beste Artiest 2020, Beste Album 2020…
Voorafgaand aan de release bracht Eefje met haar deels Nederlandse, deels Belgische band een voorproefje van haar nieuwe werk. Zo stond ze in januari 2020 op Noorderslag en noemden onder andere NRC, de Volkskrant, Trouw en 3voor12 haar optreden het hoogtepunt van het festival. Toen haar uitverkochte releasetour zou beginnen, brak echter de coronacrisis uit. Desondanks is Eefje een van de grote acts van de afgelopen jaren. Op het Reeperbahn festival in Duitsland sleepte ze een nominatie voor de Anchor Award in de wacht, OOR riep haar uit tot Artist of the Year  2020, ze won twee Edisons 2021 (in de categorie Alternative en Best Album) en de 3FM Award 2021 in de categorie Beste Artiest. En de lijst is langer…

“Alles krijgt een plek in dit verbijsterend mooie universum dat Eefje de Visser met Bitterzoet geschapen heeft.”
Lees hier de recensie van de Volkskrant

“Andermaal etaleert Eefje de Visser haar grote kwaliteiten als muzikante die de grenzen voortdurend verlegt en liedjes maakt die nieuw klinken, maar toch vertrouwd voelen.”
OOR

Verplaatst

Eerder stonden optredens van Eefje gepland op 23 mei en 24 mei 2021. Ivm maatregelen rondom het Coronavirus kunnen deze niet doorgaan. Indien je tickets had voor één van de shows in mei heb je hier per mail informatie over gehad en ontvang je nieuwe kaarten voor het optreden op 21 juni 2022. Bekijk hier het overzicht van alle verplaatste concerten en voorstellingen.