Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman

Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman

4D

Sidi Larbi Cherkaoui / Eastman

4D

  • Vrijdag 14 maart 2014
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Vrijdag 14 maart 2014
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Click here for the english version.

Inleiding om 19:15

Inleiding om 19:15

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding. Eva Puschendorf interviewt Nienke Reehorst (assistente choreografie en rechterhand van Sidi Larbi Cherkaoui). Deuren gaan om 19.00 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

Marokkaans buffet (€19,50)

Marokkaans buffet (€19,50)

Voorafgaand de voorstelling nodigen wij u uit voor een Marokkaans buffet. Reserveren kan online bij het bestellen van kaarten en telefonisch op 050-3680368. Heeft u al kaarten, bestel u buffet dan hier.

Taktouka salade
Salade van tomaat en geroosterde paprika’s
Bidaoui
Warme Couscous met 7 groenten
Ads Be Qar Wa Khli
Traditionele stoof van rundvlees, linzen en pompoen
Marokkaanse Kip pastilla
Hartige taart van kip en groenten
Marokkaanse groene linzenschotel
Rijk gevulde groentestoof met linzen, pompoen en tomaatjes
********
Sfenj
Marokkaanse beignets met bloedsinaasappel ijs en muntsaus

Extra informatie

Extra informatie

Wij presenteren het komende seizoen weer een reeks opzienbarende internationale producties.

“Wie een subliem staaltje vloeiende dans wil ervaren, moet naar 4D van Sidi Larbi Cherkaoui, internationaal toonaangevend choreograaf uit Vlaanderen.” (Volkskrant *****) Lees hier de volledige recensie

Dé smaakmaker in de danswereld!
Sidi Larbi Cherkaoui is een van de grote smaakmakers van de hedendaagse danswereld en headliner op menig internationaal theaterfestival. De afgelopen jaren scoorde hij vele theaterhits, zoals het indrukwekkende ‘Babel (words)’ en het prachtige ‘Sutra’. Cherkaoui verpakt belangrijke boodschappen in prachtige dans en zoekt altijd samenwerking met performers, musici en choreografen uit andere windstreken.Cherkaoui verpakt belangrijke boodschappen in prachtige dans en zoekt altijd samenwerking met performers, musici en choreografen uit andere windstreken.

http://youtube.com/watch?v=ibBKhsfcGoc" data-video-thumbnail="https://img.youtube.com/vi/ibBKhsfcGoc/maxresdefault.jpg">

In het oeuvre van Cherkaoui neemt het duet een prominente plaats in. Voor ‘4D’ bewerkte hij vier bestaande duetten tot een nieuwe voorstelling. U ziet het symbolische ‘Rein’, het intense ‘Sin’, het persoonlijke ‘Matter’ en ‘Faun’, dat is gebaseerd op de klassieker ‘l’Après-midi d’un faune’ van Vaslav Nijinsky, op muziek van Nitin Sawhney.Daarnaast ziet u de fascinerende muziekvideo ‘Valtari’ die Cherkaoui maakte voor de IJslandse rockband Sigur Rós. “Het is een intelligent in elkaar gepuzzelde ‘best of ‘ van wat Cherkaoui de laatste vijf jaar allemaal op de planken heeft gebracht. En dat doet ons alleen maar besluiten dat er geen betere Europese ambassadeur is.” De Standaard “A truly timely work that should be seen widely.” Realtime

Het symbolische ‘Pure’ gaat over de vraag of pure zuiverheid in wezen niet gelijk is aan verdwijning of zelfs vernietiging. Het intense ‘Sin’ verbeeldt het destructieve element in een passionele liefdesrelatie. ‘Matter’ zet de Japanse danser Kazutomi Kozuki tegenover de jeugdige, westerse Daisy Phillips. Het wonderlijke ‘Faun’ ten slotte is gebaseerd op de klassieker ‘l’Après-midi d’un faune’ van Vaslav Nijinsky, op muziek van Nitin Sawhney.

“Het is een intelligent in elkaar gepuzzelde ‘best of ‘ van wat Cherkaoui de laatste vijf jaar allemaal op de planken heeft gebracht. En dat doet ons alleen maar besluiten dat er geen betere Europese ambassadeur is.”

De Standaard

“De virtuositeit van Cherkaoui’s dansers is ontegensprekelijk en elke keer opnieuw kijk je er met ingehouden adem naar.”

★★★★ cobra.be