Duncan Laurence

Duncan Laurence

+ support: Benedict Cork

Duncan Laurence

+ support: Benedict Cork

  • Donderdag 17 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 19.30 uur: Zaaldeuren open
  • 20.00 uur: Aanvang programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 17 oktober 2019
  • SPOT/De Oosterpoort, Kleine zaal / Trompsingel 27
  • 20:00 start of event
  • (Times are subject to change)

Duncan Laurence vertegenwoordigt Nederland op het Eurovisie Songfestival 2019 in Israël. De zanger gooit internationaal hoge ogen met zijn nummer Arcade en wordt door kenners getipt als een van de grote kanshebbers op de eindoverwinning van de liedjeswedstrijd. De artiest legt uit: “Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar is.” In 2014 deed de singer-songwriter onder zijn eigen naam Duncan de Moor mee aan The Voice of Holland. Daar werd hij onder zijn hoede genomen door Ilse DeLange en bereikte de halve finale.

Van Londen tot aan Tel Aviv

Duncan groeide op in een plaatsje waar weinig te beleven was qua muziek. Toch kroop hij thuis dagelijks achter de piano om zijn eigen liedjes en gedichten te zingen. Muziek was als een veilige haven voor Duncan. Al zijn emoties kon hij in een vrije loop laten gaan als hij in zijn zone was achter de piano. Op zijn zestiende won hij een talentenjacht. Dit was de kickstart naar zijn passie voor muziek en al snel besloot Duncan naar de Rockacademie te gaan. Daar kreeg hij de kans om van Londen tot aan Stockholm en nu Tel Aviv muziek te maken.

Inspiratie voor zijn nummers haalt Laurence uit verhalen. Zo is Arcade ontstaan na het verliezen van een dierbare op jonge leeftijd. Arcade is een verhaal over de zoektocht naar de liefde van je leven. Het is de hoop naar datgene wat onbereikbaar is.

Arcade

Na Arcade heeft hij nog vele andere nummers geschreven, Arcade blijft bijzonder. ‘’Ik heb na Arcade veel songs geschreven, maar Arcade voelt voor mij als de kern en als het begin van mijn zoektocht hoe ik met mijn songs iets kan betekenen voor anderen. Natuurlijk was ik al jaren bezig, toch voelt Arcade voor mij als de start van mijn carrière. Ik wil met mijn muziek mensen bereiken, ze misschien kunnen helpen en iets meegeven. In het geval van Arcade heb ik een advies voor mezelf en hopelijk ook voor anderen gecreëerd. Een levensles: je eigen geluk bepaal je zelf.”

Support: Benedict Cork
Britse singer-songwriter Benedict Cork is de support bij het uitverkochte concert van Duncan Laurence! Cork bracht zijn eerste EP in 2018 uit, maar wordt nu al in de muziek wereld herkend. Elton John noemt hem: ‘’Sensational, a name to look out for’’.