Dresdner Kapellsolisten

Dresdner Kapellsolisten

Barokmuziek uit Dresden

Dresdner Kapellsolisten

Barokmuziek uit Dresden

  • Zondag 15 maart 2015
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Zondag 15 maart 2015
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Corelli: Concerto grosso op. 6 nr. 6 Reichenauer: Concert voor fagot en strijkorkest in g Neruda: Sinfonia in A Vivaldi: Lente en Zomer uit ‘De Vier Jaargetijden’ Telemann: Don Quichotte Suite
dirigent: Helmut Branny

Inleiding om 15:00

Inleiding om 15:00

Voorafgaand aan deze voorstelling is een gratis inleiding om 15.00 uur door Chris Fictoor. Deuren gaan om 14.45 uur open. Reserveren verplicht via internet bij de bestelling of bel de kassa op 050-3680368.

> Bekijk hier het programmaboekje van dit concert

Barokmuziek uit Dresden
Tot en met 26 april 2015 is in het Groninger Museum een expositie te zien met een ruime keuze uit de wereldberoemde collectie van de Gemäldegalerie Alte Meister in Dresden. Dit concert wordt georganiseerd i.s.m. het museum. Terwijl u de tentoonstelling bekijkt, kunt u middels de audioguide luisteren naar muziek die in het achttiende-eeuwse Dresden klonk en die later op de middag in De Oosterpoort live gespeeld zal worden door de Dresdner Kapellsolisten. U hoort onder andere werk van Corelli, een van de eerste meesters van de barok. Vooral zijn elegante ‘Concerti Grossi op. 6’ maakte grote indruk op componisten als Vivaldi, Bach en Händel. Maar ook de sprankelende muziek van Reichenauer, Neruda, Vivaldi en Telemann was regelmatig te horen in barokstad Dresden. De werken worden uitgevoerd door de topmusici van de Dresdner Kapellsolisten, spelend op moderne instrumenten, maar historisch van A tot Z geïnformeerd. Het ensemble bestaat hoofdzakelijk uit leden van de Sächsischen Staatskapelle, een van de oudste en beste orkesten ter wereld.