Douwe Bob

Douwe Bob

+ support: Matthew Crosby

Douwe Bob

+ support: Matthew Crosby

  • Zondag 25 november 2018
  • De Oosterpoort, Grote zaal / Trompsingel 27
  • 17:00: Restaurant Tromp open
  • 19:00: Zaaldeur open
  • 20:00: Aanvang support
  • 21:00: Aanvang Douwe Bob
  • (Tijden onder voorbehoud)

Douwe Bob kan niet wachten om komend najaar met zijn bandleden in het busje te stappen om zijn nieuwe sound te laten horen. Nadat hij vorig jaar voor twee uitverkochte concerten in De Stadsschouwburg stond, staat Douwe Bob op 25 november opnieuw in De Oosterpoort in Groningen!

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Op zijn vijfentwintigste is Douwe Bob inmiddels een household name in de Nederlandse popcultuur. Eurovisie Songfestival, De Beste Singer-songwriter, uitverkochte clubtours, we kunnen nog wel even doorgaan. Maar Douwe Bob is er eenvoudigweg de persoon niet naar om op zijn lauweren te rusten.

Het nieuwe geluid van Douwe Bob

Rusten is niks voor deze wandelende collectie tegenstellingen. Daarvoor is Douwe Bob teveel lefgozer, bohemien, romanticus, melancholicus, rock-‘nroller, nachtbraker, stijlicoon, stadsjongen én natuurmens.. en dat allemaal verenigd in een persoon. Alleen in zijn muziek, als zanger, muzikant en liedschrijver, was hij drie bejubelde albums lang opmerkelijk stijlvast. Maar ook dat gaat veranderen, de blik moet verruimd, de horizon verbreed. Een nieuwe sound dus.

The Shape I’m In Tour

Vergelijk Douwe Bob gerust met een slang die zijn huid verwisselt voor een nieuwe. Wees niet bang: de tattoos blijven en ook zijn onvolprezen band, waarmee hij al zes jaar op pad is. Hadden zij in 2017 op hun akoestische Heartstrings Tour nog acht strijkers mee, voor deze The Shape I’m In Tour hebben ze alvast een extra batterij synthesizers in de bus geladen. Stoerder, minder rootsy, dansbaarder en met synthesizers dus. Met de blik vooruit, niet meer louter terug naar het verleden.

Douwe Bob maakt zich langzaam los van de muziek waarmee hij opgroeide. Hij reist verder. En dat wil hij laten horen. Zoals gezegd: hij kan niet wachten. Douwe Bob hongert ernaar zijn nieuwe geluid en inzichten te delen met het publiek. ‘Optreden is mijn lifeline, want ik heb die wisselwerking met het publiek echt nodig. Ik heb ook het gevoel dat ik het aan mezelf en aan mijn publiek verplicht ben om me verder te ontwikkelen, te vernieuwen. Daar zit ik nu middenin, ik ben er erg enthousiast over en tijdens deze tour gaan we dat samen vieren.’ Op 25 november presenteert Douwe Bob zijn nieuwe werk in De Oosterpoort.

Let op: vrije sta- en zitplaatsen.

Website Douwe Bob

Support: Matthew Crosby

Matthew Crosby, je kent hem vast nog wel van The Common Linnets. In Nashville, Tennessee begon hij al op jonge leeftijd zijn eigen nummers te schrijven en spelen en zo ontwikkelde hij al vroeg zijn eigen geluid in de americana- en folk scene. Zijn debuut EP Take Only What You Can Carry In Your Hands bracht hij uit in 2016. De opvolger hiervan wordt in november verwacht!

Website Matthew Crosby

“Douwe Bob weet wat een nummer nodig heeft, maar hij kleurt wel heel netjes binnen de lijntjes. Een avond gesmeerd musiceren ontbeert wat fysieke opwinding…”

Lees de volledige recensie op Volkskrant.nl

Recensie – Douwe Bob – Volkskrant

Tickets: via this website, our box office, local record store Plato and ticketmaster.nl