Douwe Bob

Douwe Bob

support: Hans Hannemann

Douwe Bob

support: Hans Hannemann

  • Donderdag 8 december 2016
  • start programma
  • (Tijden onder voorbehoud)
  • Donderdag 8 december 2016
  • start of event
  • (Times are subject to change)

Let op: vrije sta- en (een beperkt aantal) zitplaatsen.

Pop van eigen bodem
Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Pop van eigen bodem Elk seizoen de grootste namen uit de Nederlandse pop!

Bekijk hier het gehele aanbod Pop van eigen bodem.

Douwe Bob is geen onbekende in Groningen! Het afgelopen jaar stond de singer-songwriter al een paar keer in een uitverkochte Kleine Zaal! Daarom komt Douwe Bob op 8 december terug naar De Oosterpoort voor een concert in de Grote Zaal!

De afgelopen jaren volgden de hoogtepunten elkaar in rap tempo op voor de jonge Amsterdammer. Na de succesvolle samenwerking met Anouk, die de hit ‘Hold Me’ opleverde, stoot zijn tweede album Pass It On gelijk door naar de nummer 1-spot van de Album Top 100. In mei 2016 komt Douwe Bob met zijn derde album ‘Fool Bar’, vernoemd naar de bar in zijn eigen huis in de Amsterdamse Pijp. Met dit nieuwe album gaat hij een nieuwe tour doen, waarmee hij Groningen niet overslaat.

Komend jaar vertegenwoordigt hij Nederland op het Eurovisie Songfestival in Stockholm, speelt hij op Pinkpop en tourt hij in het najaar met zijn band. “Live spelen is het mooiste wat er is. Ik stap met mijn muzikale vrienden in het busje en we vertellen onze verhalen aan het publiek. Ik ga zeker ook mijn gevoeligere songs spelen, maar het eindigt altijd met een groot feest.

Website Douwe Bob

Voorprogramma: Hans Hannemann
Zijn songs lijken uit vervlogen tijden te komen, maar leveren niets in op originaliteit. Met sterke teksten, een donker stemgeluid en pakkende melodieën klinkt de muziek van Hans Hannemann authentiek én toegankelijk. Momenteel legt hij de laatste hand aan zijn debuutalbum “Makin’ up for livin’ easy”, waarvan onlangs de singles ‘Rodeo Clown’ en ‘Fair-Weather Friend verschenen. Zijn succesvolle reeks shows tijdens Eurosonic/Noorderslag luidde het jaar 2016 alvast goed in.

“Dat hij nog maar lang creatief tekeer mag gaan, want Douwe Bob is een talent om te koesteren”

Lees hier de volledige recensie.

★★★★ Recensie OOR (Tom Springveld)

Tickets: via this website, our box offices, local record store Plato and ticketmaster.nl

After Douwe Bob won the program ‘The Best Singer-Songwriter of the Netherlands’ in 2012, things went fast. He released his debut album ‘Born In A Storm’ in 2013, toured non-stop for two years, performed at Pinkpop and was a helicopter act during Liberation Day. After this hectic period Douwe returned to the studio to work on ‘Pass It On’.

“I can’t wait to get back into the bus and go to all those great venues. Performing live is the best thing there is. I love searching for extremes during a performance. It is great to quiet the room with only a guitar and your voice, and next getting the crowd to sing along to a louder band song. We always make sure our show is a party.”